tiistai 21. huhtikuuta 2015

Joka kevät varman päälle!

Onkohan joku muu kukka kuin krookus, joka ponkaisee ensimmäiseksi iloitsemaan kevään tulosta?

Krookuksista tulee aina mieleen eräs kohtaaminen Ruotsissa, jossa olin 'pienenä tyttönä' piikomassa eräässä perheessä. Lähdin eräänä kevätiltana aivan itselliselle kävelyretkelle (aina tenavia kädet täynnä yleensä). Näin erään aidan takana puun juurella elämäni ensimmäiset krookukset! Muistan sen hetken niin selvästi, kun 'oikahtelin' ja tuijotin niitä lumoutuneena, kun muualla ympärillä oli vielä lunta. Ihmettelin silloin, miksi en tuollaisia kotipaikkakunnallani näe.

Nyt näen ja jopa omalla pihamaallani. Minusta on ihana seurata niiden kukintaa siellä täällä. Enhän edes muista, mihin olen niitä aina työntänyt. 

Ja varmasti krookus on se ensimmäinen. Sitten vasta tulevat sinililjat ja lumikellot ja muut. Vai onko jotakin ennen krookusta?

Onko vielä muunkin värisiä kuin omani?
Krookuksethan menevät suppuun sateella ja kun taivas on pilvessä, näin myös yöksi. Tässä kuvassa kamera on seurannut kauniisti krookuksen avautumista ja ampiaisten koputtelua.

Ps. Vastaan itse (ei löydy keskustelijoita)  kysymykseeni krookuksen eri sävyistä. Löysin omalta pihaltani puhtaan valkoisenkin ja syvemmän violetin. Löysin myös lumikellon piilostansa, jonka olin jo aivan unohtanut.

Sitten onkin vuorossa sinililjat, esikot ja narsissit!

3 kommenttia:

  1. Krookukset ovat kauniita, mutta meidän pihalla kirjotähdet ehtivät aina ensimmäisenä kukkaan.

    VastaaPoista
  2. Minullakin kukkii krookukset ensimmäisinä. Kauniit kuvat!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!