tiistai 17. marraskuuta 2015

Uusia unelmia!

Kun pojat ilmoittivat minulle tekevänsä kasvihuoneen synttärilahjaksi pari vuotta sitten, se tyssäsi varmaan siihen, kun ilmoitin vaatimukseni. - Sen kokoinen, että päähän mahtuu sohva, jossa voi välillä loikoilla ja istuskella. - Niinkö iso!

Ei olisi pitänyt. Olisi pitänyt olla kiitollinen jo ajatuksesta ja ehkä pienestä huoneesta. Vaikka me kaikki puutarhurit tiedämme, kuinka epäedullisia ja kuumia ovat sellaisen pienet koottavat kasvihuoneet! Usealla on pienet taimet palaneet sinne.

Eli haaveilen vähän isommasta! Nyt olen miettinyt sen sijaintia. Löysin sille paikan, jossa se peittää vähän näköalaa vinksahtaneelle liiterin seinälle jne. Siihen paistaa joka suunnasta aurinko ja se on vähän viettävällä rinteellä, joten veden ei pitäisi siinä seisoa. Tuumasta toimeen ja aloin kaivamaan perustaa. 


Siinäpä sitten huomasin, kuinka märkää maa oli. Lähdin naapurin mieheltä kyselemään apua, jos vähän traktorilla kaivaisi salaojaa. No eihän se traktori siihen avuksi paljoa ollut. Kun se kaivoi, tuli triplaten sitä salaojaa. Käsin oli kuitenkin hyvä kaivaa, kun ei ollut kiviä edessä, märkää peltoa vain.
Eipä silti. Kerran itse naapuri se päättikin, että tähän pitää kaivaa salaoja, jota itse silloin epäilin. Nyt se olikin tosi tarpeen.Aina kun kaivaa vanhaa paikkaa, voi löytää aarteita, kuten tuo pikkuauto!

Tai suuren vanhan pullon! Kumma kun on ehjänä säilynyt!
Eli olemme tehneet tänäänkin töitä räntäsateessa. Uskon, että saamme sen valmiiksi ennen pakkasia.

Kasvihuoneen pohjaa ehdin sitten kaivaa lisää keväälläkin. Yksi juttu mietityttää. Mihin suuntaan sen oven pitäisi olla? Onko paras suunta pohjoinen varjon puoli, josta se saisi raitista ilmaa? Vai kuinka?

Älä ihan vielä tule, talvi!


Vanha kunnon raahelainen bändi Waymen, Kitara ja meri!!6 kommenttia:

 1. On tuossa kaivannossa upeita kiviäkin! Aarteita meilläkin nousee täällä kahelis..yleensä jotain astian paloja.
  Mä ajattelisin ett ovi pitää olla siellä puolella mistä sinun on näppärä kulkea ja poiketa kasvarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo oli hyvä neuvo! Nuo astian palat ovat jo lapsuudesta muistissa, kun peltoa auratessa niitä löytyi. Aarteitahan ne olivat. Silloin kun oli vain laskiämpäri tai tunkio, mihin heitettiin särkyneet astiatkin. Eihän sitä muuta maatuvaa jätettä silloin ollutkaan kuin posliinin- ja lasinpalaset.

   Poista
 2. Hieno idea, sellaisesta kasvihuoneesta minäkin olen haaveillut.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan niin, että ovi on kätevästi sinun kannaltasi, mutta mielelläänhän suunta on itä - länsi. Meillä on toisessakin päädyssä lasisiivuista tehty lisäaukko, jonka saa kääntää kiinni kuin säleverhon. Kesäisin se on aina auki, joten tuuleepahan mistä vaan, niin joka suunnalle löytyy ilma-aukkoa. Katossa on neljä luukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, taitaa ovi tulla aika pohjoisen suuntaan, mutta näkisin, että kätevä näin, koska peräikkunaa voin avata ja sulkea, joten saan siihen ristivedon. Aurinko kuitenkin paistaa kaikilta muilta suunnilta.Katosta en vielä tiedä. Ajattelin että pleksin laitan siihen, sellaisen jota on mainostettu hyväksi, eikä se päästä ultraviolettia säteilyä niin pahasti. Eikä siitä loppujen lopuksi niin iso tule. Suuret maisemaikkunat pitää tukea, ettei tuuli niitä säre, ne ovat itään ja länteen.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!