Juon liikaa kahvia. Vatsa alkaa vastustaa.
Sitten sain selvän merkin, että juominen pitää vaihtaa muuhun juomaan. ROOIBOSTEE tuli nokkani eteen tällä tavalla:
Olen lukemassa jo kolmatta kirjaa afrikkalaisesta naisetsivästä Mma Ramotswe. Hän juo joka sivulla roosibosteetä. Sihteeri sitä osaa hyvin valmistaa. Se joka sivun viesti ei mennyt minulle perille.
Tänään kävin kampaajalla. Hän tarjosi välillä kahvia. - Tai saisiko olla rooibosteetä?
Korvani terävöityvät. Miten se on mahdollista? Taas tuo tee nenäni edessä. Pitäisköhän tuota maistaa?
Sain ison motillisen rooibosteetä. Se tuoksui hyvälle. Se maistui hyvälle. Ja se teki olon hyväksi.
Johan uskoin! Vatsani tarvitsee rooibosteetä. Ostin kaupasta sitä kolme pakettia. Kolmannen vien eräälle ystävälle, kun lähden hänelle kylään. Olen jopa aika varma, että siellä sitä jo käytetäänkin.
Eipä silti. Joskus nuorena ostin sitä rouheena. Join sitä paljon. Koko kotini tuoksui sille. Silloin sen nimi oli masai-tee. Sitä suositeltiin hyväksi vatsalääkkeeksi. Miten olen voinut sen unohtaa elämäni varrella?
Tämä tee valmistetaan afrikkalaisesta yrtistä nimeltä rooibos. Se on kofeiinitonta, sopii illalla nautittavaksi. Oikeastaan se ei ole teetä ollenkaan. Teehän on sitä, mikä valmistetaan teepensaan lehdistä. Tähän juomaan käytetään punapensaan lehtiä.
Punapensas eli rooibos sisältää runsaasti antioksidantteja ja parantaa vastustuskykyä. Se sisältää myös monia tarpeellisia kivennäisaineita, mm. magnesiumia, sinkkiä ja kalsiumia. Sen flavonoidit rauhoittavat vatsaa ja estävät kramppeja. Tältä sivulta voit lukea siitä lisää. Sitä nimetään jopa maailman terveellisimmäksi juomaksi. Tämä juoma alentaa verenpainetta ja kolestrolia. Se rauhoittaa ja antaa hyvän unen.
Se on hyvää! Nytkin minun tekee mieli ottaa toinen kupillinen ja nautiskella.
Nautin kyllä noista kirjoistakin. Samalla opin ymmärtämään jotakin afrikkalaisesta, tässä tapauksessa Bostwanan alueen, kulttuurista ja elämäntavoista.
Kiitos oppailleni, yksityisetsivä Mma Ramotswe ja kampaaja Katrille!!
Kirjasi kuuluvat myös omiin suosikkeihin. Ovat sopivasti jänniä.
VastaaPoistaTämä on niin surkuhupaisaa, sillä kun jokin luonnontuote todetaan erinomaisen hyväksi terveyden tukena, niin jopa pian tehdään tutkimuksia kuinka vaarallisia ne ihmiselle ovatkaan. Tai ainakin tehottomia. Eli kannattaa uskoa oman kehon viestejä siitä mikä sinulle sopii.
VastaaPoistaHei! En minä ole raskaana. Silloinhan on syytä varoa. Irakilaisystäväni ei syö mitään missä on kanelia. Se on paha raskaana olevalle. Ja liika kupari? Varmaan saa litkiä aika lailla. Tosi on, että kuunnella kehoa. Keho sanoi minulle, että OIKIEN HYVÄÄ, KIITOS!
PoistaOlen lukenut suurimman osan Mma Ramotswe-kirjoista. Muutama niistä on tehty tv-sarjoiksi, joita näytettiin muutama vuosi sitten. Kivoja ja vähän erilaisia dekkareita.
VastaaPoistaRooibos-tee - joka ei teetä siis olekaan - on tosi hyvää. Kiva, että muistutit, sillä omasta kaapista se on juuri nyt loppu. Täytyy lisätä kauppalistaan.
Sisareni kysyi ruoka-aineiden happamuudesta. Olen tutkinut eri ruoka-aineiden alkaalisuutta ja happamuutta viime päivinä. Ostin apteekista indikaattoriliuskoja ja olen niillä mittaillut käyttämiäni ruoka-aineita tai ainakin niiden vaikutuksia suussani - esim. leipää on syötävä, jotta sen saa nestemäiseksi mitattavaksi. Nähtävästi syön riittävästi alkaalisia ruoka-aineita (kasviksia, tattaria, spelttiä, manteleita, avokadoa ym.), että 5 kupillista kahvia/päivä ja usein syömäni naudanliha/lammas/kana eivät vie PH-tasapainoa. Luultavasti luontaistuotekaupoissa on myös PH-mittausliuskoja kaupan. Ostamani 100 liuskan pakkaus maksoi 25,60 Yliopiston apteekissa.
VastaaPoistaRiihineuvoksen koivuntuhkauutteella voi myös tasapainottaa kehon ph:ta. Sitä löytyy Luontoemosta ja itse Riihineuvokseltakin voi tilata. Se ei maistu miltään, sekoitetaan litraan vettä 1 rkl. Olen maistanut sitä. Jotkut ovat hoitaneet sillä nivelvaivojaan ja jopa syöpiään. Pakuriuutetta monet käyttävät myös, en tiedä sen ph-arvoa.
VastaaPoista