perjantai 8. huhtikuuta 2022

Bugnet loi maailmalle kauniita ruusuja!

Suorastaan rakastuin tähän ruusumieheen, kun luin hänen elämästään! Georges Bugnet on alunperin ranskalainen, mutta muutti myöhemmin Kanadaan. 

Hän antoi ruusuilleen nimet läheistensä mukaan; Terese, Louise, Marie (tätä ruusua minulla ei ole) ja yhden nimen ruusulleen hän antoi ihailemansa järven mukaan; Lac Majeau. Nämä ruusut ovat kestäviä ja kauniita, suorastaan ihmeellisiä kukinnoltaan ja melkeinpä piikittömiä. Ihmeellisiä sen vuoksi, että ne remontoivat. Se tarkoittaa sitä, että ne kukkivat ainakin kaksi kertaa kesässä (täällä pohjoisessa) ja kun seuraa nuppua, se yllättää. Louisen nuppu on kaunis kuin Marianne-karkki, tosin raidat violetimmat. Sitten aukeaakin puhdas valkoinen runsaus. 

Tässä Rose 'Theresa Bugnet'. Se pysyy hyvin vanhan puutarhapöydän rautatuessaan. Kesällä sen ympärillä kukkii runsaasti villi nurmitädyke, joka muodostaa kuin sinisen lammen ruusun ympärille. Kuvassa se on jo kukkinut, eli ruusu on kasvattamassa nuppujaan uudemman kerran. Juuritaimia hyvin vähän. Tässä ruusu, joka kukkii koko kesän pitkälle syksyyn!Aivan Teresan kainalossa on sitten hänen sisarensa 'Louise', on vielä pienempi. Sillä on ne raidalliset nuput. Oikealla 'Lac Majeau' eli voisi kuvitella, että sisarukset ovat kauniin järven rannalla! Tämän kukka on avoimempi. Ette usko, mutta ruusutkin viihtyvät läheistensä rinnalla. Kerron vähän myöhemmin nk. ruusuperheistä, joita minulla on tarhassani. Ja hassua se, että kun olen hakenut jollekin ruusulle hyvää paikkaa, se 'on aina valinnut' paikan, jossa on joku perheenjäsen.

Kevään polttava aurinko ja yöpakkaset voivat polttaa näiden ruusujen latvat. Joten joudun usein leikkaamaan niitä. Ja sitä suositaankin keväisin, joten osat haarottuvat ja kukkivat enemmän.

3 kommenttia:

  1. Onpa erikoinen tuo 'Louise', todella kaunis. Ihana ajatus sisaruksista rannalla. Hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  2. Louise löytyy täältäkin ja olen jo vuosia hehkuttanut sen ihanuutta. Ja kestävä on myös. Myös sisarensa Teresa löytyy meiltä. Oli ensimmäisiä ruusuhankintoja pihaan 😊

    VastaaPoista
  3. Teresanruusu löytyy minultakin ja se on kyllä ehdottomasti maineensa veroinen.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!