maanantai 30. tammikuuta 2012

Peace - Ruusu rauhantuojana


Yksi aikakauslehti, vanhoilta ajoiltakin, voi olla hyvin ainutlaatuinen sisällöltään. Minä olen -lehti numero 3 vuodelta 1999 on sitä minulle ollut Marjatta Ollilaa ja ley-linjoja myöten. Samassa lehdestä näin jälkikäteen löysin myös varteenotettavaa ja kaunista tekstiä ruusuista.

Kun viimeksi kirjoitin niin surullista ja järkyttävää valkoisen ruusun taustaa, niin nyt rauhanomaisempaa ja aiheena tietenkin jalostettu ruusu nimeltä Peace, josta olen aikaisemminkin kirjoittanut tässä.


Lehteen kirjoitti ruusuista ja nimenomaan ruusujen lääkinnällisistä tipoista Kaija Puro, joka on mukana Ruusupuu-nimisessä verkkokaupassa, joka välittää mm. Primavera-tuotteita. Itsekin olen sieltä tilannut ruusuöljyä nimeltä Teatree, jota kuljetan laukussani ja jota sipaisen silloin tällöin jonnekin. Sen ilmoitetaan 100-prosenttiseksi luonnontuotteeksi. Nyt olen kyllä kuullut, että luonnontuotteeksi voi kutsua myös sellaista tuotetta, jossa on vain 15 prosenttia itse luontoa. Tais sen verran pitää olla, että voi luonnontuotteeksi kutsua. Ihana jos joku minua valistaisi näissä asioissa....?

Joka tapauksessa ihastuin Kaija Puron sivuihin lehdessä, jossa hän valoittaa mm. Peace-ruusun historiaa ja kertoo siitä tehtyjen tippojen vaikutuksesta. Hän sanoo, että juuri Rauhanruusulla on aivan erityista annettavaa meidän ajallemme ja varsinkin henkiselle kehityksellemme. Aluksi tätä ruusua kutsuttiin nimeltä 'Madam Meiland', jonka jalostamista oli tehty vuosikymmenet ja joka virallisesti ristittiin 29.4.1945 Peace-ruusuksi amerikkalaisen ruususeuran päätöksellä Kaliforniassa. Tämä tapahtui juuri samoihin aikoihin, kun Hitler oli kukistettiin. Suomalaisille tämä ajankohta oli myös tärkeä, sillä päivää aiemmin 28.4.1945 kenraali Siilasvuo lähetti Mannerheimille sähkeen, jossa hän ilmoitti tehtävänsä saksalaisten karkottamiseksi Pohjois-Suomesta tulleen täytetyksi. Lapin sota oli päättynyt.

Näin kirjoittaa Kaija Puro ja liittää Peace-ruusun energian koko maailman rauhaan. Tuhon keskeltä nousi esiin ja kuuluisuuteen tuo kaunis, ihmeellinen ruusu, joka avautuessaan on ensin valkoinen, sitten keltainen väri valtaa ruusun ja viimein vaaleanpunainen koristaa kukkalehtien reunat.

Kaijan mielestä tämä ruusu kuvaa olotilaa, jossa siäsinen mies (valo) ja sisäinen nainen (rakkaus) ovat harmonisesti keskenään. On rauha, jossa Prinssi ja Prinsessa ovat löytäneet toisensa.

Sen vuoksi Kaijan mukaan juuri Peace-ruususta valmistetut tipat hoitavat sydämen lisäksi hermojärjestelmäämme. Niillä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Tästä on tullutkin lempeästi toimiva 'unilääke'.

Jos joku on tietoinen Bachin kukkatipoista ja niiden vaikutuksesta, varmasti innostuu myös eri ruusulajien tipoista. Kerron niistä seuraavassa blogissa vähän lisää.

Kiitos Kaija Purolle! Ja kiitos sattumasta (se oikeammin on tarkoitus, jonka merkitystä en ehkä vielä tiedä), että löysin tämän lehden aikoinaan pikkusiskoni pöydältä ja sitten hankin sen itse, ja joka tarttui nyt vinttiä siivotessa taas käteeni.

Siionin virsiä Ihana rauhan ranta

3 kommenttia:

  1. Kaunis ruusu, suosikkini on ollut vuosikymmenien ajan keltainen ruusu. Eilen juuri ehdotin ystävälleni Teatree tippojen ostoa :-)

    VastaaPoista
  2. Kun katselin Ruusupuun tuotteita, niin enhän voinut olla ostamatta noita Peace-tippoja ja paria muutakin. Kevättalvi on rankka. Ne voivat olla hyvässäkin tarpeessa!

    VastaaPoista
  3. Moikka, synttäripäivä on 2.1.1987.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!