tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kukkia Minna Canthille!!

Minna Canth on syntynyt juuri Kalojen ja Oinaan rajamailla. Uskon että Merkurius oli hänellä kuitenkin jo Oinaassa, enkä ihmettele jos Mars-planeetta myös.

Sydän täynnä vanhaa arvoa ja myötätuntoa varsinkin kanssasisariaan kohtaan ja samalla valtava tarve tehdä ja alkuun saattaa jotakin heidän hyväkseen. Ja senhän Minna teki! Hän loi pohjaa kaikille suomalaisille naisille kasvaa ja kehittää itseään, tulla siksi vahvaksi ja tasa-arvoiseksi naiseksi jota nyt olemme; itsetietoisia ja itseä arvostavia. Vai olemmeko?

Itselleni ostin näitä kauniita tulppaaneja, joista hehkuu jonkinlainen Oinas-tulen energia. Varmaan Minnakin olisi näistä tykännyt.Oodi Minna Canthille! Vepsäläinen

4 kommenttia:

 1. Aikanaan astrologian opettajanani ollut Raimo Nikula on tutkinut kuunvaiheita. Hänen sivuiltaaan löytyy tieto: Minna Canth kuuluu uudenkuun 1. vaiheen ryhmään eli ajattelun pioneereihin.

  Etsin netistä Minna Canthin karttaa. Karttaa en löytänyt, mutta löysin Hyvinvointi ja Kauneuskeskus Hermeksen sivuilta seuraavan Marja-Liisan kirjoittaman jutun:
  MINNA CANTH on Suomen ensimmäinen ja ainoa nainen, jolle on oma liputuspäivä. Hän oli syntynyt 19.3.1844. Hänen kerrotaan sanoneen: "olen täydellisesti uuden ajan ihminen" - aikaansa edellä tämä itsenäinen nainen on todellakin ollutkin.

  Minna Canthin syntymäkartalla AURINKO on Kalojen ja koko Eläinradan viimeisessä asteessa. URANUS on yhtymässä Aurinkoon Oinaan merkin puolelta. Yhdistelmä viittaa melkoiseen edistyksellisyyteen. Itsenäisen ja luovan naisen arkkityyppi PALLAS ATHENE -asteroidi on Jousimiehen alussa 0 asteessa pysähtyneenä eli korostuneen voimakkaana! Minna (ja Wilhelmiina, mikä Minna Canthin etunimi alunperin oli) viittaa muuten PALLAS ATHENEEN: Minna tarkoittaa kypäräniekkaa eli naista sotatamineissa kuten Pallas Athene mytologian mukaan jo syntyessään oli :)

  Kartan KUU on Oinaassa (tai jos syntymä on ollut heti keskiyön jälkeen, Auringon kupeessa Kalojen lopussa). Syntymän kellonaika ei ole tiedossa, mutta joka tapauksessa kyseessä oli syntymä uudenkuun aikaan. Kuu on myös yhtymässä Uranukseen. Kartan VENUS ja MARS ovat maanläheisessä Härän merkissä ja käytännön ihminen Minna Canth olikin elättäessään leskenä 7 lasta kauppiaana ja kirjoittajana. Canthin näytelmien tunnuspiirre on realismi ja jopa hyvin naturalistinen naisen, ihmisen ja elämän kuvaus, mikä ei ollut ihan tavallista sen ajan taiteessa.

  VastaaPoista
 2. Löysin astro.comista, että Merkurius oli 19.3.1844 Kaloissa, noin 11 astetta Kaloja. Uranus Oinaan merkin alkuasteessa, kaksi astetta Oinasta, liittyy uusien ideoiden luomiseen ja uusien asioiden aloittamiseen. Oinas-Uranus vetää puoleensa asioita, jotka tekevät ihmisestä epätavallisen. Todennäköisesti Kuu on Oinaan alkuasteissa ja kun se on yhtymässä Uranukseen, siinä räiskettä syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vahvasti Oinasta!! Tarvittaisiin lisää tuollaisia ihmisiä. Olisi oivallista syntyä juuri nyt, kun Astrologian Tai'assa kaavailttin tämän vuoden olevan pentagrammi-kuvion aikaa. Huh, kun saisi kiinni tästä alkavast oinasenergiasta!

   Poista
 3. Oi, siis Aurinko-Uranus-ihminen!! Sattuma vai mikä, niin tapasin toissapäivänä ihmisen, joka kertoi, että palasi kuoleman rajamailta takaisin, koska tiesi että on vielä tehtävää. Hän kertoi minulle, että hänellä on Aurinko yhtymä Uranus. Samana päivänä hän esitteli kirjoittamansa kirjan, josta saattaa tulla kovastikin keskustelua, uskon niin.

  Upeaa tietoa Minna-nimestä muuten, en tienytkään. Itselläni Minna-niminen sisko, upea viulisti. Kiitos Miri!!

  Ihmettelen oletko se Miri, jonka minäkin tunnen...vai joku muu Miri?

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!