lauantai 15. lokakuuta 2011

Lokakuun täysikuu

Olen nauttinut monta iltaa kauniin kylmästä kuutamosta. Aamulla onkin ollut sitten valkoinen kuura maassa. Talitiaiset ovat koputtaneet ikkunalaudalla lasiin, ja olen kiiruhtanut viemään niille ruokaa.

Mutta vieläkin joku sitkeä ruusu kukkii, kun muu luonto jo helittää. Puutarhasta löytyy muitakin sykähdyttäviä ilmiöitä. Hyvää talven tuloa tänne Pohjanmaalle!
Annetaan Remu Aaltoselle vuoro. Istuin kerran junakahvilassa hänen vieressään ja enhän voinut olla hiljaa. Arvatkaapas mistä juttelimme? Puutarhan hoidosta! Mukava mies!

5 kommenttia:

 1. Tänään lauantaina talitintti piipahti vierailulle. Tutki kotiamme liverrellen huoneesta huoneeseen. Löysi tiensä ulos avonaisesta ovesta. Näinkö Metsäntontun puutarhaystävät viestittivät Kemiin kaverilleen, jotta käyppä moikkaamassa.

  VastaaPoista
 2. Tuo kuunliljan paleltunut kasvusto tekee minut jostakin syystä iloiselle mielelle aina syksyisin. Se on NIIN helppo siistiä pois! Kunhan vetelee hanskat käsissä...toisin kuin monet muut, vaikkapa pionit. Ja jos kuunliljoja ei syksyllä perkaa pois, keväällä niistä ei paljoakaan ole jäljellä! Aina vaan helpompaa...

  VastaaPoista
 3. Niin, tuossa keltaisena se on kuin itse täysikuu.
  Minä olen aina jättänyt ne tuollain. Helppo haravoida kuivana pois. Pitäiski kokeilla ottaa ne nyt pois. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Omat kuunliljani ovat pääasiassa kukkamaiden reunoilla, joten ne leviävät paleltuessaan esimerkiksi pihatielle. Siksi kerään ne jo syksyllä pois...

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!