torstai 18. heinäkuuta 2013

10. opintomatkapäivä Suomessa c); Kenkävero ja Valkeinen Kuopiossa

Kai sitä yritti mahduttaaa viimeiseen päivään kaikkea mahdollista.

Pökkyrässä vielä Ainolan Pihasta ja Anjan Puistosta ja muustakin, pyörähdimme ystäväni Anjan kanssa vielä Kenkävero-Pappilassa. Eikö se ollutkin Suomen suurin pappila? Kävimme haistelemassa ravintolan tuoksuja, mutta emme raskineet maksaa 28 euroa, kun nälkäkään ei ollut niin suuri. Tosin kävimme herkkupuodissa ostamassa hapanta leipää ja muutakin evästä illan majapaikkaa varten.

Sielläpäs sitten näin sen lapsuuden muistoista tutun heinätalkooväen ja heinäseipäitäkin. Kuva piti ottaa!


Joku ideanikkari oli huomannut ynnätä kukat ja kengät!


Tosi hieno penkkimalli!

Ja pitihän meidän pyörähtää Tertin kartanossakin, vaikka tulimme sinne niin myöhään, että 'kivinavettamuuri' missä ruusut olisivat olleet, oli kiinni. Rakosista kurkistelin. Siellä söimme maukkaat muikkuleivät kartanon yrttitarhassa ja kurkistelimme kaikkea shoppailuun tarkoitettua. Laadukasta ja kallista. Tertin ruusutaimi maksoi 35 euroa! 

Oli hauska katsella, kun ravintolan kokki napsi saksilla maukkaita yrttejä keitoksiinsa.
Olin tehnyt treffit puutarhablogiystäväni Leenan kanssa Kuopion Valkeisen lammen puistoon. Ilta oli mitä kaunein. Uskomatonta, että joka päivä retkelläni oli lämmin ja aurinkoinen. Alkumatkasta vain pari ukkosmyrskyä ja välistä muutama pisara piristi.
 
Valkeisen eteläisella rinteellä oli ruusutarha, kaunis ja hyvin hoidettu. Sitä ihailimme ilta-auringossa ja tutustelimme Leenan kanssa. Oli mukava nähdä! Tässä Leenan terveiset lukijoille. Ja sitten onkin mukava päättää matka ruusukuvien kerä. Seuraavana päivänä ajoimme tympiän tutun tien Iisalmesta Pyhännän, Pulkkilan ja Vihannin läpi kotipuutarhaani.

Ruusukuvien kera kiittelen ystäviäni hienosta synttärilahjasta, jonka turvin saatoin tämän puutarhaopintomatkan tehdä! Ja kiitos enkeleille, jotka turvasivat matkani sekä kaikille rauhallisille kanssamatkustajille siellä tien päällä. Ja ennen kaikkea kiitokset kaikille puutarhureille, jotka ottivat minut vastaan ja kertoilivat tarhastaan ja kokemuksistaan!   Kuvakokoelmassa kaikki ovat tertturuusuja.

Bella Rosa
Erotica, suurikukkainen ruusu
 
Heimatmelodie


Geisha


Hansestadt Rostock


Sweet Haze


Tämän ruusun minäkin istutin kohopenkkiini.

Bailando


Castella Kesän lapsi, Katri-Helena!

5 kommenttia:

 1. Voi ihme mitä ruusuja! Minun pihaan olisi ollut vielä 80km matka:)

  VastaaPoista
 2. On teillä ollut tapahtumarikas reissu, hienoja puutarhoja ja hienoja kuvia! Ruusut on kyllä niin kauniita, täytyy joskus koittaa käydä siellä sinun ruusutarhassa ja kahvilassa ohikulkumatkalla. :)

  VastaaPoista
 3. Oli kiva tavata Leila. Ruusut ovat mahtavia ja vasta oikeastaan aloittelemassa kukintaansa. Toivottavasti Swany-ruusullasi on ruusuinen tulevaisuus.

  VastaaPoista
 4. On sinulla ollut upea matka ja kauniita ruusukuvia olet saanut muistoksi napsituksi.
  Tuo Geisha ruusu näyttää erityisen herkältä. Oliskohan sitä jossain myytävänä.

  VastaaPoista
 5. Bailando on ehdottoman ihana! <3

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!