maanantai 15. heinäkuuta 2013

10. opintomatkapäivä Suomessa a): Suorastaan intohimo!

Tapasin monta puutarhuria ja juttelin heidän kanssaan silmästä silmään. Silmissä hehkui ilo ja intohimo kaikkeen tarhurointiin. He mielellään opastivat ja kertoivat kaikesta mitä olivat kokeilleet, missä epäonnistuneet, missä onnistuneet. Jokainen uusi kasvi on kuin kutsu, jota ei voi evätä. Se pitää itse kokea. Ja tottahan on, että kasvikin kokeilee maaperää, kasvupaikkaa, kokeilee jopa kasvattajansa uskoa ja rakkautta. Jokin kasvi menestyy jossakin paikassa, toisessa taas ei.

Huomasin myös, että vaikka autoilin ympäriinsä 10 päivää, olin aina vain ihmeen virkeä. Suomen vihreä luonto, sen kauneus vaikuttaa yllättästi. Puhumattakaan puutarhojen energioista. Oli aivan eri tunne ajaa ruuhkaisissa kaupungeissa. Silloin tunsin kummaa väsymystä...

Viimeisenä päivänä vierailin kahdessa hurmaavassa puutarhassa, Ainolan Pihamaalla Savitaipaleella ja Anjan Puisto Moisiossa Mikkelin lähellä. Tertin ja Kyyhkylän kartanoonkin tutustuin ja pyörähdin Kenkävero-Pappilassa sekä Kärnäkosken linnoituksessa. Illan viiletessä viivähdin Kuopion Valkeisen lammella ruusujen äärellä ja tapasin blogiystäväni Leenan. Yön vietin ystäväni ystävän asunnolla Lapinlahdella ja aamulla huristeltiin kotiin. Wau mikä matka! 

Tässä kuvasaalista: Ensin Ainolan PihamaaAinolan Pihamaa laajeni kauniisti metsään, missä yhtyi kauniisti villi ja jalostettu.


Puutarhurin ylpeys oli täällä viiniköynnös, joka lakosi lämpimänä pitkin kalliorinnettä,
ja on tuottanut viinirypäleitä jo monena kesänä. 
 
Ainolassa on myös ruusutarha!


Tämän ruusun ostin häneltä itsellekin kotiintuliaisiksi; Lawinia
Tämä puutarhuri käy joka kesä Balilla ja tuo sieltä laivarahtina myytäväksi sikäläistä taidetta.

Mielenkiintoinen tutustumispaikka tämäkin, toimi hyvin kesäteatterina!
Veneilijöiden huumoria; Seli Paatti!

Suomen vesistöjen kauneutta!

Nyt tulee blogisivusta liian pitkä, jatkan sittenkin seuraavalle sivulle ja kerron kuvien kera kaikkein energisoivammasta paikasta, nimittäin Anjan Puistosta. Se todella kosketti syvälle!

jatkuu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!