lauantai 6. heinäkuuta 2013

3. opintomatkapäivä Suomessa: Vanha Paukku ja Jokilaakson puutarha Lapualla

Lähdin Kokkolasta reippain mielin jatkamaan matkaani. 

Jälleen koin pettymyksiä, kun seurasin taidekylttejä hiljaisiin pihoihin. Se on sattuman kauppaa että osuu oikeihin aukioloihin ja isäntäväen kotona oloon. Ja vaikea oli ensin Lapualla löytää Vanhaa Paukkua ja Jokilaakson puutarhaakin siltatöiden vuoksi. Kysyvä ei kuitenkaan tieltä eksy. Ihmiset opastavat iloisin hymyin.

Enhän minä ensin muistanut mikä ihmeen Paukku. Ajattelin, että nimi muistuttaa 'vanhaa pierua'. Mutta kun näin jykeviä tiilirakennuksia, muistin, että Lapualla sijaitsee Patruunatehdas ja että siellä tapahtui joskus räjähdyskin. Paukku on kansanomainen nimitys Patruunalle ja hyvin osuva onkin!

Nyt oli tehtaasta tehty Kulttuurikeskus kirjastoineen, näyttelytiloineen ja kaikkinaisine toimistoineen ja ensiapuineen. Hyvä näin! Tässä lisää Vanhasta Paukusta. 

Alla oleva kuva kyltteineen kiinnitti jotenkin huomioni:
Jokilaakson matkailupuutarha jo nimenä kiinnosti, kun bongailin auki olevia puutarhoja netistä. Matkailupuutarha? Paikka on kaikille avoin ja maksuton (paitsi asiantuntijaopastus 42 e/h) ja alue on kaupungin ylläpitämä. Mukava oli tavata paikan kahvilan Nukkeruusun ylläpitäjiä; työttömien yhdistyksen jäseniä. Siellä he keittivät kahvia, leipoivat ja tekivät käsitöitä. 

Monta mukavaa vinkkiä sieltä löysin, vaikka moni ruusu jäikin tuntemattomaksi, kun en löytänyt nimilappua. Siis nimilaput ovat hyvin mukavia nähdä!

Tässä muutamia kuvia ja asioita mitä opin:Tämä oli hyvin lohduttava ilmoitus!

Tämä valamonruusun kasvu vähän varoitti mihin tilaan voi puutarhani yltyä.

Nähtävästi kirjoapteekkarinruusu?

Älä heitä mitään romua pois!!
Huomaan jäljestäpäin, että minulta jäi huomioimatta Kantri-Galleria kivineen ja Koveronkosken perinnepuisto ja varmaan monen monta muutakin mielenkiintoista asiaa. Oikeastaan minulla oli vähän hinku jo tavata poikaani Kihniössä, saada syödäkseni ja ehtiä Tampereellekin vielä samana iltana. 

Joten heipä hei etelänpohojolaasille! Härmän häät!1 kommentti:

  1. Hei. Tuosta kyltistä sain idean laittaa samanlainen omalle kasvimaalle, saa olla siinä suurimman osan kesästä...

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!