sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

9. opintomatkapäivä Suomessa b): Huumoria puutarhassa!

Ystäväni oli bongannut jostakin sellaisenkin puutarhapaikan kuin 'Linkkumylly'. Yritin netistä saada tietoa minkälainen mylly se linkkumylly oikein onkaan, mutta paikan kotisivuilta sitten huomasin, että romahtamaisillaan olevasta lankkumyllystä tuli vähän linkuttavampi versio eli Linkkumylly. Sekin jo kertonee, että paikan omistajilta ei idearikkaus eikä huumori ole sammunut siellä korven keskellä.

Ja kyllä sinne huumoria ja kärsivällisyyttä tarvitaankin, sillä semmoinen oli sinne jo tie. Tosin me otimme pitemmän tieosuuden, kun kuljimme Mäntyharjun kautta. Jo oli kieli keskellä suuta ja nenä ratissa kiinni, kun ajelin ylös ja alas ja vasemmalle ja oikealle käännellen. Oli kuoppaa, kiharaa ja liusua monenmoista. Mutta oikeastaan hyvin hauskaa ja mielenkiintoista oli rallitietä ajella. Ei siinä pitkästy!!

Mietittiin jo, että mihin tässä tullaan ja onko se aukikaan. Mutta matka on sitä varten, että mikään ei ole varmaa. Ja kas! Kahvilaa laitettiin juuri kiinni, mutta meille kipaistiin hakemaan talosta kahvea ja annettiin ohjeita miten paikassa menetellä.

Voi jukra, että oli hauska puutarha! Monet naurut siinä naurettiin. Kannatti taiteilla sillä tiellä!


Demeterin jalanjäljet

Kalevalan Aino-taru

Talo on kaunis ja on toiminut mm. täysihoitolana, monelle taiteilijalle tuttu paikka.

Betangea voi pelata hyvin monenlaisilla kuulilla.

Humalmaja

Metsikössä oli monen taiteilijan suunnittelemia ulkohuusseja.
Minä istahdin Ristomatti Ratian suunnittelemaan sellaiseen, ilmava paikka!
Näkymä puutarhasta järvelleLuonnon suurta taidetta!
Mäntyharjulla Salmelan taidetalo oli jo suljettu, mutta meidät opastettiin vanhan pappilan pihaa katselemaan ja olihan siellä katselemista!
Vanha pappila

Aika tokurassa kaikesta näkemästämme ja kokemastamme saavuimme Ristiinaan Tuukkalan taloon, josta olimme varanneet yösija maatalon kamarista. Siellä istuimme auringonlaskua ihaillen vanhan aitan terassilla seuranamme talon kissa Jesper ja taustamusiikkina ruisrääkän kaihoisa kehräys.


Hyvin nukuimme ja jouduimme jaloista pois ennen kuin Mikkelin hevosmiehet valtasivat paikan.

 Maan korvessa...ja Samuli Edelman!

1 kommentti:

  1. Ihania huusseja ja muuta hauskaa!
    Suojelusenkelipatsas on kaunis..

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!