Milloin kannattaa kylvää siemenet? Milloin hoitaa maata muuten?
Milloin kylvän esim. tämän hajuherneen siemenet multaan, joka on vahva kasvussaan, mutta arka kylmälle? Usein tätä kasvatan, kun se on niin kaunis ja tuoksuva.
Nyt esittelen puutarhan hoitoon astrologista käytännön soveltamista. Eräs ystäväni jakoi pois vanhoja Elonpyörä-lehtejä. En ennen ollut sellaisia nähnytkään, mutta monenlaista mielenkiintoista juttua ne sisältävät, mm. tämän aiheen.
Aiheeni liippaa läheltä biodynaamista viljelyä, jolloin otetaan huomioon Kuun kasvut (kasvava ja vähenevä Kuu). Nyt tuon esiin myös sen mitä Kuun merkki kertoo kylvämisen ja kasvamisen mahdollisuuksista.
Hedelmällinen aika on, kun Kuu on Ravussa, Skorpionissa ja Kaloissa eli vesimerkeissä. Silloin on hyvä kylvää kaikki tuoreet ja nestemäiset kasvit, kuten melonit, kurkut, kaalit ja tomaatit. Ehkä tähän ryhmään voisi liittää myös herneet ja pavut, kuten myös hajuherneeni. Oinas, tulimerkki tuo usein kuivuuden, mutta voi olla myös hedelmällinen. Härkä on maamerkki, mutta kostea ja hedelmällinen.
Ja näinhän se on luonnossa Aurinkomerkeissäkin. Aurinko Oinaassa (21.3 –20.4) alkaa sulattaa lumia, vaikka se meidän alueella ei mikään kuiva aika ole. Mutta varmaan monet kylvävät silloin jo esim. tomaatit sisätiloissa. Taas Aurinko Härässä tuosta eteenpäin sulattaa ja hoitaa maata. Ravun aikana (21.6 – 27.1) herkkien kasvien, kuten tillin siemenen kylvö, saattaa osua oikeaan aikaan, jos etsii Kuustakin tukea.
Lisäksi pitää ottaa huomioon myös kasvava Kuu, eli kun se on uudesta Kuusta täysikuuhun. Lukemassani lehdessä katsotaan kuitenkin kolme ensimmäistä uuden kuun päivää ja kolme viimeistä olevan epäsuotuisia päiviä kylvämiselle.
Puolihedelmälliseksi ajaksi ilmoitetaan ilmanmerkki Vaaka ja tuotteliaaksi maamerkki Kauris.
Kun taas vähenevä Kuu on epäsuotuisa kylvölle. Yhtä lailla myös kaikki muut merkit (Kaksoset, Leijona, Neitsyt, Jousimies ja Vesimies) ovat nk. hedelmättömän ajan merkkejä.
Hm. Tätähän kaikkea voisi kokeilla kylvämällä siementä eri aikaan.
Viljakasveja suositetaan kylvävän kuitenkin Kuun ollessa Vaa’assa ja uuden Kuun aikana. Juurikasveja on hyvä kylvää myös alenevalla eli vähenevällä Kuulla, mutta Kuun ollessa Härän tai Kauriin merkeissä.
Hedelmättömien merkkien aika kannattaa käyttää sitten maan muokkaamiseen, rikkaruohojen kitkemiseen ja tuhoeläinten hävittämiseen. Rikkaruohotkaan eivät silloin kovin kasva.
Taimien istuttaminen ja harventaminen kannattaisi tehdä, kun Kuu on Ravussa.
Siis…kun Kuu viipyy vain noin pari päivää yhdessä merkissä, kannattaa pikkuisen odottaa kylvämisien kanssa. Esim.http://www.astro.com/’n sivustolla näkee missä merkissä Kuu milloinkin on. Nyt Kuu on kasvava ja Leijonassa, melkein täysikuu. Ei siis hyvä aika siemenille. Sitten onkin tulossa aleneva Kuu. Joten eiköhän odotella uutta Kuuta. Tai ainakin kokeillaan, pitääkö vanha tieto paikkaansa.
Nämä poiminnot ovat alun perin lainattu kirjasta Kivistä leipää ja kultaa, Daniel Cajander vuodelta 1919.
Tämä oli kauniisti tehty video; Kuunkuiskaajat nokipannukahvilla!
Tässä olisi lisää juttua siementen kylvöajoista. Nämä olen lukenut jostain astrologia lehdestä tai maamiehen ystävästä, en enää muista. Käytännössä olen kuitenkin havainnut näiden toimivan.
VastaaPoistaKylvä aina nousevan kuun aikaan, jos haluat paljon siemeniä kasveistä kylvä kuun ollessa tulimerkissä, jos haluat erityisen kauniita kukkia niin kylvä kuun ollessa ilman merkissä ja jos haluat vankan lehtevän kasvin niin kylvä kuun ollessa maan merkeissä ja jos haluat muhkeat juurakot tai mukulat niin kylvä kuun ollessa veden merkissä.
Kiitos Kesäperho, tuo oli mielenkiintoista tietoa. Siis kaikesta tästä kannattaa ottaa vaarin!
VastaaPoista