torstai 11. joulukuuta 2014

Tontun 11. luukkuAinoat joulukortit, joista en ole ollut kiinnostunut, ovat valokuvattuja makeita asetelmia kynttilöistä ja joulukoristeista. Tässä tämä on kuitenkin piirretty tuote. 

Yritin soittaa pianolla noita nuotteja, mutta en saanut selvää mikä laulu se on.

Tämän kortin lähettäjä on Marja-Terttu, luokkakaveri, joka asuu Norjassa, mutta johon aivan ihmeesti juuri kesäisin olen törmäillyt ilahtuneena jälleen näkemisestä. Hän vieraili yksi kesä kahvilassanikin. Joten en ihmettelisi, vaikka tunnistaisi tästä itsensä.

Joskus ihmettelin, mikä tuo kasvi on, jota usein näkyy joulukorteissa. Nyt tiedän, että se on mistelin oksa, joka koristi mm. englantilaisia koteja, ja jonka alla suudeltiin tuottamaan onnea tulevalle vuodelle. Meniköhän tämä oikein?


----

En ota tähänkään karttaa, koska katselen noita kaukaisempia planeettoja, jotka liikkuvat kartalla hyvin hitaasti. Siellä on Neptunus, tähtikartan alaosassa, tuollaisen hiilihangon näköinen, alhaalla risti symboliltaan Kalojen merkissä 4 astetta, 

Kirjoitan tähän mitä muistan tästä suuresta kaukaisesta sinisestä planeetasta. Sitähän kutsutaan intuition ja illuusioiden planeetaksi. Se on myös kosmisen rakkauden planeetta. Mitä se kosminen rakkaus sitten voisi olla? Se on enemmän kuin rakastaa itseä ja omaa perhettä. Se on suuressa määrin rakkautta ja myötätuntoa yleensä ihmistä kohtaan, maapallon luontoa ja kauneutta kohtaan, yleisen hyvinvoinnin toivetta. Juuri Kaloissa kaikki tämä korostuu. Unelmana olisi minullakin, että pystyisi edes kurottautumaan tuollaista rakkautta kohden. Kuten Jeesus rakasti niitä syrjäytyneitä, epäonnistuneita, muiden hylkimiä ihmisiä. Rakkaus on vaikeaa, mutta jotenkin luotan siihen, että ihminen olisi kasvamassa siihenkin.

Tämä  Neptunuksen sijainti omassa merkissään luo toivoa ihmisen ymmärryksen laajentamisesta. Vaikka tämä planeetta kantaa myös mystisen energian sisältöä ja jonka nimi vanhasta antiikin mytologiasta on Neptunus, Meren Jumala, niin aina voi toivoa hyvää sen luovasta energiasta. Vesi on muutenkin elämän ehto maapallollamme. Suomessa on vielä se paras mahdollinen vesi. Ollaan siitä kiitollisia.

Tuli mieleen tämä Fredin kaunis laulu! 

1 kommentti:

  1. Toimiskohan meillä Suomessa tuo mistelin alla suutelu :)
    Valkoinen puutarha nurkkaus kuulostaa upealta, ei muuta kuin suunnittelemaan.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!