maanantai 11. huhtikuuta 2011

Horuksen kaikkitietävän silmän alla

Terveisiä 2012 konferenssista Espoon Tripolista! Pää on pahasti pyörällä ja täyteen ahdettu kuunneltuani mitä mielenkiintoisimpia luentoja. Luennoitsijoita oli ympäri maailman omine näkemyksineen, mutta ihmeesti kaikki tieto loksahti kuin palapeli paikoilleen ja syntyi kokonaisuus, jota kestää kauan pureskella.

Unohdin surut, ja toisenlainen tietous täytti mieleni. Sekin kantaa.

On pakko palata tuohon Horukseen. Horus-asteroidin syntymäkarttaahan ja muutakin tietoa esittelin tuolla maaliskuulla. Joskus vain poimii asioita ajattelematta ja törmää niihin mitä kummallisimmissa paikoissa. Siitä syntyy merkityksiä, joita on mukava punnita ja ihmetellä.

Kun näin konferenssi-ilmoituksen eräässä lehdessä, kiinnitin huomioni ensin ohjelmaan ja tartuin puhelimeen tilatakseni lipun ja paikan. Vasta paikan päällä Dipolissa kiinnitin huomioni tuohon julisteeseen, jossa oli esillä Horus-silmä. Ah!


Horus-silmäähän pidetään suojelevana, mutta sillä on muitakin symboleja. Egyptissä Horus oli taivaan jumala ja usein ajateltiin silmien olevan Kuun ja Auringon silmät, kaikki näkevät ja kaikki tietävät. Kreikkaan se sitten vietiin Harpocrateksen salaisuuksia kätkevänä jumalolentona sormi huulilla. Kaikkea ei tule kertoa.

Se mitä minä opin konferenssin eräästä luennosta, oli se, että Horuksen silmien eri linjat ja kuviot symbolisoivat neljää eri elementtiä; ilmaa, tulta, vettä ja maata. Siitä löytyy tasapainotus. Horusta esitettiinkin kaiken kokoajana ja yhdistävänä voimana.

Se jäi vahvasti mieleen, koska juuri sellaista tarvitsen. Ei takertua johonkin arkiseen kamppailuun, kuten saada tätä taloa järjestykseen. Ei siis maalliseen, ei liikaa ideoihin, ei tunteisiin eikä menneeseen. En tarkoita, että mieheni kuuluu eiliseen. Hän on edelleen kanssani ja ajatuksissani, mutta lämpimästi, tukien ja ohjaten. Kun muistelee kaikkia niitä asioita, mitä yhdessä suunniteltiin, en voi jättää häntä niistä pois.

Katsoin syntymäkarttaani ja tämän hetken transiitteja siihen vaikuttamassa. Enkä edes hämmästynyt löydöstäni! Horus on tekemässä tarkkaa yhtymää synt.karttani Pallas Atheneen Härässä huoneessa 5, joka edustaa luovuuden ja innokkuuden energioita.

Tuolta netistä löytyi myös tietona, että Horus-silmien symboliikka kertoo kuudesta eri aistista. Tässä tietoa siihen, tosin huonona nettikäännöksenä englanninkielestä.  http://translate.google.fi/translate?hl=fi&langpair=en|fi&u=http://www.aloha.net/~hawmtn/horus.htm

Ihminen etsii lohtua hassuista paikoista. Joku ihmisistä, joku alkoholista, joku työstä, joku syömällä kamalasti, joku mukavista tavaroista. Mikäs niissä!  Mutta minä etsin lohtua tiedonmurusista, symboliikasta ja myyteistä. En usko, että se minua vahingoittaa. Oikeastaan se naurattaa minua, hassu ihminen. Tarvitsen tämänkaltaista iloa.

1 kommentti:

  1. Kiitos kun löysit heti tuon kosmokonsertin taltion kuunneltavaksemme! 'Oi jospa oisin saanut olla mukana!'

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!