keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kuinka tärkeä on ruusu!

Minua on huvittanut siskoni ihastus joskus pieniin mutta niin tärkeisiin asioihin. Tällainen vanha talo jo on tärkeä sinänsä, jos haluaa rementointia vanhan tyylin mukaisesti. Ja kun tuo tärkeä asia nyt on ruusu, niin ymmärrän vielä paremmin.

On kysymys seinällä olevasta  'boordista' (mikähän ihme sen virallinen nimi onkaan). Ennen vanhaan kun ei ollut tapetteja, seiniä maalattiin, jopa boordi maalattiin, kuten tässä ruotsalaisessa bygdegårdissa (Hårga) näkyy.


Siskoni löysi yläkerran huoneesta vanhoja tapetteja, mitkä eivät ihastuttaneet, mutta boordi sitäkin enemmän. Huikea väri- ja kuvioyhdistelmä tuo on ollutkin! Mutta ruusuboordi itsesään oli niin kaunis!


Parin vuoden ajan siskoni tutki miten saisi samanlaista boordia huoneeseen. Ensin hän tiedusteli ja kyseli, löytyisikö vanhaa mallia kaupoista. Ei löytynyt. Sitten hän sai päähänsä, että onhan hyvät kamerat ja tietokoneet, jotka voivat kopioida boordin. Siinäkin meni jonkin aikaa, että saatiin hyvä kameramies sitä filmaamaan ja että saatiin se koneelle. Siinä sitten jahkailtiin väriä ja kokoa. Ja kun se viimein löytyi, voitiin tilata erityisfirmalta tuota kaistaletta. Sitä sitten siskoni on minulle onnellisena näyttänyt. Tosin tässä boordissa ei ole vielä sitä 'vanhan leimaa' mutta vuosien myötä varmaan haalistuu ja pehmenee väritkin. Enää uupuu tapetointi. Uusi  tapetti siskollani on rauhallisempi kuin tuo vanha. Joten boordin uudet vahvemmat värit sopivat paremmin yhteen tapetin kanssa. Mukava nähdä joskus lopputulos!


Juuri nyt soi Reijo Taipale, joten vuoro hänelle! Lumikenttien kutsu - Tielle vaan!  Sopinee minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!