lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 10. päivä

Lauantai ja Jutan päivä!

Tekisi mieli ulos potkuttelemaan ja vaikka pulkkamäkeen! Siivouksia on hyvä siirtää ja nauttia viikonloppuvieraista. Tehdä muuta. Onneksi sain siivottua, pölytettyä, tuuletettua vieraskammarin ja pesutilat. Onhan sekin jo askeleita jouluun!

Tuomaan risti on postimerkissä vuodelta 1985. Olen aina ihaillut noita lastutöitä.

Eräs sellainen taidonnäyte on tuossa alhaalla kuvaamani karjalaiset linnut, jotka ripustan joka jouluksi keittiön ikkunaan joka joulu..

Ja tottakai tekisi mieleni jo ostaa hyasintteja tuoksumaan.


Taas huomaan, että olisi pitänyt järjestää postimerkit osuvammin. Tuomaksen päivähän on vasta 21.12.

Mutta näin nyt mennään. En etsi tätä askaretta, liian vaikea ja varsinkin jos ei ole kunnon puuta eikä kunnon puukkoa. En ole koskaan kokeillut. Pitää olla herkkä puukkokäsi, kuin Eemelillä ikään.

Alla nämä karjalaiset linnut, mitkä ovat siis yhdestä puusta taidokkaasti veistetyt. Marianne-ystäväni ne kerran toi lahjaksi noin 30 vuotta sitten. Tuossa ne nyt lentelevät jälleen. Toiselta on kyllä jo siipiä katkennut.


Miten tehdään kunnon joulupaketti. Aikoinaan sitä touhua katselin eräässä kirjakaupassa, minne oli palkattu lahjapaketin solmijia. Voi sitä ruuhkaa siellä! Se oli ainoa lelukauppa kaupungissa yhteen aikaan, joskus 50 vuotta sitten.

Hyvä neuvo tässä, paitsi että hänellä oli kaksipuoleista teippiä. Minä leikkaan tätä yksipuolista aina palasiksi tuolin tai pöydän laitaan, josta on helpompi se sitten ottaa. Valitettavasti kaikki paketit eivät ole tuon muotoisia. Vaikka kaikki lahjathan voidaan aina laittaa laatikkoon. Jos niitä on.

Tässä laitetaa paketti vähän koreammaksi.  Hyviä neuvoja!

2 kommenttia:

  1. Tuomaan risti ja puulinnut ovat oikeastaan taideteoksia.

    VastaaPoista
  2. Käden taitojen osaajat saavat minulta aina hatun noston ja syvän kumarruksen.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!