maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 6. päivä

Itsenäisyyspäivä, Nikon, Niklaksen ja Niilon nimipäivä!

Tietenkin sen postimerkin pitäisi olla joku Suomen synttärimerkki, mutta eiköhän sitä ole tulossa oikein juhlallisesti ensi vuonna enemmän ja varmaan kaiken maailman merkkejä, juhlarahoja yms. kerättävää. Ehkä tämä erehdys joulumerkkien seassa sopiikin hyvin tähän päivään, sillä se ei suinkaan ole joulumerkki, vaikka ensin luulin. Sydän ja kissankelloja! Sopii! Jokainen varmaan tuosta tyylistä jo tuntee tekijän. Uskoisin, että hän on eräs tuotteliaimmista ja rakastetuimmista kortti- ja kuvataiteilijoista, Minna Immonen.

Minna Immonen on Lapin tyttöjä, syntynyt Rovaniemellä. Tässä hänestä enemmän tietoja. 


Tässä eräs hänen kauniista joulu-korteistaan. Kissakin siellä on kelkan kyydissä.

En ymmärrä miten joku ihminen ehtii noin paljon elämässään. Hän on suurperheen äiti, seitsemän lasta! Ja aivan hurja monipuolinen taitei-lijatuotanto!

Hänellä täytyy olla ihmeellinen mies.

Eilen kävin katsomassa naapurin teräsmuoria, jo yli 90-vuotias, sairaalassa. Keuhkokuume iskenyt, mutta pirteänä oli jo ja odotti kotiin lähtöä. Voi kun hän ilahtui, kun tulin. Ja varsinkin siitä, kun toin hänelle sanaristikkolehden! Siitä oikein riemu nousi. Sen verran minäkin naapuriani tunnen toki.

Lumitöitä teen pienissä erissä. Niin on paljon tuota lunta ihanaa! Hyvää hommaa se on. Ja taidan kokeilla tuota kelkkailua. Katselin kylätietä oikein sillä silmällä, että jokos olisi aika potkutella. Tiellä kulki jokin perhe jo pulkkien kanssa. Varmaan olivat pulkkamäessä olleet.

Tervetuloa luminen talvi!! Olen kerännyt steariinijämät. Joten kokeilen nyt kastella paperihiutaleita siinä ja saada niistä jämäköitä. Ensin odottelen askartelukaveria.

Ps. Liitän tähän vielä Suomen Synttärikuvan! On lippu ja kynttilä sekä talvi!Tässä Birgit-mummon jouluaskareita, eritoten juuri lumihiutaleet.2 kommenttia:

 1. Itellä on Immosen saunatonttu-joulukalenteri.
  Mun piti lähettää se aikuiselle tytölleni,
  mutku se sai vähän porkkanaraasteen lientä rinnuksilleen,
  niin jäikin itelle,
  ja hyvä niin. Aikuistakin saa ja pitää lapsettaa..eikös?

  Kun annoit noin hollille nuo tiedot hänestä,
  niin tietenkin astrofriikin piti katsastaman mitä sieltä löytyy
  luovuuden energiaksi.
  Aurinko Vesimies, Kuu Härkä,
  ja semisekstiiliketju,
  Merkurius 7 Kauris - Mars 7 Vesimies - Venus 7 Kalat
  tarkkuus,liike ja herkkyys,
  suuri levikki, yhteisöllisesti tunnettu.

  Ja sitten noista paeritähdistä.
  Oma keittiönpöytä on täynnänsä askartelujuttuja,
  kun siinä pitäs olla kaappien siivoushommat meneillään,
  mutku sijaistoiminta on niiiiiiiiiiiiiiiiin paljon kivempaa:)

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun askareeni liittyy yhden valokuva-albumin kirjoittamiseen vuodelta 2009. Vanhat vuodet ja asiat unohtuvat muuten. Olen tällainen arkistoija, osa minua.

   Kiitos tuosta Minnan karttatulkinnasta. Vapaamielisellä ja laajasieluisella ihmisellä täytyy olla myös siihen sopiva aviomies. Eli hän vain ottaa tilan itselleen ja luo kauneutta, jota ei muutkaan voi vastustaa. Hurja 7-rivi!!

   Poista

Olen iloinen kommenteista!