perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 23. päivä

Joulu lähestyy!!  Sennin ja Noelin nimipäivä! Eikö tuo Noel tarkoita jotakin erityistä? Kyllä vain. Vanhassa ranskan kielessä Noel tarkoittaa joulua. Noel-sana liitetään myös taiteeseen ja musiikkiin. Sitä käytetään myös etunimenä, ymmärsin, että se on aika kansainvälinen nimi.


Jotenkin tämä joulumerkki ei mielestäni ilmaise Suomea. Ensinnäkään meidän pukki ei lennä taivaalla. Toisekseen meillä ei ole tuollaista vuorta. Ehkä joulupukin satumaassa? Tuosta tulee kyllä mieleen jouluinen tarina, mikä on kuvallisesti hyvin kaunis, mutta ei sekään mielestäni kovin suomalainen. Kyseessä on Joulutarina, Juha Wuoljoen ohjaama fantasiatarina joulupukin synnystä. Huomata kannattaa, että se todella on fantasiatarina. Enkä ihmettelisi, jos tämä postimerkki juontautuisikin samasta tarinasta.  Tarinaan on laitettu joulupukki poroineen lentämäänkin.

Suosittelen kyllä tätä elokuvaa, vaikka joululahjaksi, jos sitä ei kotona vielä ole. Se on hurmaavan kaunis ja mielenkiintoinenkin, sopiva koko perheen tarinaksi.

Tässä ennen joulua kerron teille vähän noista joulupostimerkeistä, joita Pinterest-sivulleni olen kerännyt. Innostuin keräämään niitä maailman laajuisesti ja hämmästyin niiden omaperäistä joulun leimaa. Yleisesti esimerkiksi katolisissa maissa on postimerkin aiheena Jeesuksen syntymä ja kaikki siihen liittyvä itämaisine tietäjineen. USA:n postimerkissä punainen joulupukki joko lentää taivaalla poroineen tai on kiipeämässä savupiipusta sisään. Pinterest ojensi minulle mukavan piristeen. Taidan jatkaa postimerkkiharrastustani ja etsiä käsiini kaikki kissapostimerkit. Olenhan myös kissamuori!

Tässä esimerkkinä Pinterest-sivultani Uuden Seelannin joulupostimerkki vuodelta 2012! Kaunis omalla tavallaan. Astrologiasta kiinnostuneena, tottakai, nostan nämä vanhat astrologit esiin. Jos joku haluaa tutustua näihin postimerkkeihin enemmänkin, tässä sivustoni sinne!Hyvää Joulua kaikille! 

1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!