torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 22.päivä

Raafaelin nimipäivä! Liitan tämän nimen enkeleihin. Kurkistin wikipedian tietoon tästä enkelistä, tässä:

"Arkkienkeli Rafael on apteekkien, sokeiden ihmisten, ruumiillisten vaivojen, silmävaivojen, suojelusenkeleiden, iloisten tapaamisten, mielisairauden, rakastavaisten, painajaisten, hoitajien, apteekkarien, lääkärien, matkaajien ja nuorten ihmisten suojeluspyhimys."

Tältä Taivaankaaren sivulta löytyy siitä lisää tulkintaa. 

 Olisikohan seuraavassa joulumerkissä enkeli? Ei ihan enkeliä tullut, mutta matkaajia kylläkin. Ja Rafael-enkeli on muun muassa matkaajien suojelusenkeli. Tuntui äkkiä hyvältä tuo Rafaelin maininta. Toivotaan tällä viikolla tämä enkeli kaikkien matkaajien suojelijaksi.
Ei kai ole paha, jos kerron vähän vielä enkeleistä. Uskon Jumalaan, omalla tavallani, uskon tuntemattomaan voimaan, vaikka en kovin kirkkouskovainen olekaan. 

Minulla on autossa roikkumassa eräs lahjaksi saatu enkeli. Joka kerta kun lähden ajamaan, tai ainakin matkalla, ojennan käteni, silitän enkeliä ja pyydän suojelusta. Uskon, että kun pyytää, he sen kuulevat.

Koin viime E-Suomen matkallani, jota yksin ajelin, pimeässäkin, että minua kyllä suojeltiin mitä omituisimmalla tavalla. Jokin kumma ohjasi minut aina syrjään moottoriteiltä. Sain ajella usein ruhtinaallisen yksin vähän mutkikkaita sivuteitä, jopa vanhaa Hämeentietä Hyvinkäälle saakka. Ja ihan syystä. Kai enkeli huomasi, että vanha muorille, joka on huonosti nukkunut edellisen yön, on hyvä pysytellä hereillä tien mutkissa ja pystyy paremmin syventymään ajamiseen kuin vilkkailla moottoritiellä, missä mennään yhtä hurjaa suoraa. Tullessakin Kokkolan tiellä, jossa oli paksu sumu, ja edessä leveäkuljetus, tapahtui sama juttu. Siellä pitkä autojono seurasi hiljalleen kuljetusta, eikä päästy ohittamaan. Jostakin kumman syystä käännyinkin parkkipaikalle vähän jaloittelemaan ja venyttelemään jäseniäni. Naukkasin vähän eväitänikin. Kun lähdin jatkamaan matkaa, huomasin leveäkuljetuksen pysähtyneen kaukana vilkkuineen. Kun tulin lähemmäksi, oli sen perässä olevat kaksi autoa ajaneet ojaan. Nähtävästi jollakin oli tullut kiireinen pysähtyminen. Huokasin ja pääsinkin ohittamaan tiellä ihmettelijät. Olisinkohan ollut mukana peräänajossa, jos en olisi pysähtynyt?

Joten suuri myötätuntoni joulun alla ajaville! Hiljaisesti lausun heille rukouksen. Tässä  vielä kuva Rafael-enkelistä! Titianin maalaus wikipedia-sivuilta:


Tähän laitan lisää enkelilaulua: Kuului laulu enkelten...Tomi Metsäketo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!