sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 18. päivä

On sunnuntai, Aapon ja Ramin nimipäivä! Kyllä minä sellaisiakin poikia tunsin, Aapoja enemmänkin! He olivat kaikki vähän villejä poikia, mutta ihan mukavia.Jouluinen kaupunki on esillä postimerkissä. Ei siis enää punaisia mökkejä! Kaunis sommitelma merkissä!

En ole koskaan viettänyt joulua suurkaupungissa. Raahea ei sellaiseksi voi sanoa, vaikka sielläkin on viime vuosina rakennettu lisää kerrostaloja. Vanha Puu-Raahe on suojeltu. Siksipä siellä tuollaiset kalenteri-ikkunakierrokset ovat tulleet yhä suosituimmiksi. Huomasin siellä kulkeissa, että hyvin useat ei-kalenteri-ikkunatkin olivat myös juhlavalaistuksessa koristeluineen. Malena-tyttönen tietenkin huomasi siellä erään ihmeellisen vekottimen, nimittäin juorupeilin. 

Sisällä istujahan näkee siitä kumpaankin suuntaan katua ketä siellä kulkee ja mitä tapahtuu, mutta itse katsojaa ei voi nähdä. Siitä sanonta juorupeili. Nyt kulkeissamme huomasimme, että niitähän oli melkein joka toisen talon ikkunassa! Hauskaa! Malenaa nauratti, kun sanoin, että nytkin joku katselee meitä, että ketähän siellä kulkee, toinen pitkä, toinen pätkä. Ei varmastikaan meitä tuntenut.  Siitä on mukava nähdä myös milloin tontut ja pukit ovat liikkeellä.

Laitan tähän kuvan Visit-Raahe sivustolta eräästä kalenteri-ikkunasta ja juorupeilistä.
Vaikka pieni flunssa piti pedissä pari päivää, olen mukavasti edennyt joulusiivouksissa. Sauna ja kylpyhuone on pesty. Pikku perheen huoneessa kaikki tuulettu ja osa vaihdettukin. Olohuone on siivottu. Yksi työhuoneen hyllykkö on putsattu turhista ja järjestetty. Siis aika hyvin! Joulumieli hyvässä kehityksessä!

4 kommenttia:

 1. Toipumista lentsusta ja otahan iisisti jouluvalmistelujen kanssa. Joulu tulee ja menee yhdessä viikonlopussa. Hiljakseen askaroiden minäkin Joulua vastaan otan. Ei stressiä eikä siivousraivoa. Vähän kerrassaan ja joitain osia ojennuksen päivässä. Se riittää oikein hyvin.

  VastaaPoista
 2. Samat sanat eli ota rauhallisesti ja paranna flunssa hyvin, ettei kehity mitään jälkitauteja.
  Juorupeilejä näkee vanhoissa puutalokaupungeissa. Viimeksi näin juorupeilejä kesällä Loviisassa ja Raumalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että totta juorupeilejä löytyy muualtakin kuin Raahesta! Kiitos tiedosta!

   Poista

Olen iloinen kommenteista!