keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 21. päivä

Nyt on SE PÄIVÄ!! Talvipäivän seisaus! Se merkitsee sitä, että meidän leveysasteet ovat siinä pisteessä, jolloin maapallo ei enää käänny varjon puoleen tahollamme Aurinkoa kiertäessään, vaan alkaa kääntyä valon puolelle, pikku hiljaa. Tuo nyt oli vähän hankalasti sanottu, mutta joka tapauksessa päivät alkavat pidetä auringonvalon kanssa.

On Tomi, Tuomaksen ja Tommin nimipäivä! Onnea kaikille heille! Muistissa pyöri heti aika usea Tomi, Tuomas ja Tommi! Postimerkki vuodelta 1999 kantaa tekijänsä nimeä, mutta näen vain Mikon. Vai onko Pirkko? Tietääkö joku sukunimen?


Jokohan se Pukki valmistautuu matkaan siellä missä ei vielä Aurinko nouse, mutta revontulet houkuttelevat satoja ja tuhansia turisteja niitä ihmettelemään.

Täällä on ollut harmaata, usvaista ja liian lämmintä. Lumi sulaa kavalalle jäätikölle! Kylätie on hiekotettu eikä potkuri enää luista. Minua vähän harmittikin, sillä olisin tänään esitellut ulkomaalaisille vierailleni potkurin käytön. 

Joulumusiikki virtasi tosiaan sydämeeni nyt Pattijoen kirkossa, kun olin kuulemassa Cadenza-kuoron esityksiä siellä. Pakko nyt laittaa tähän yksi heidän lauluistaan, ei tosin laulamana. En ole enää niitä askareitakaan ehtinyt tähän penkoa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi!
    Kevättä kohti ollaan matkalla ja päivä alkaa pidentyä pikkuhiljaa :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis kuorolaulu. Oivallinen keino virittäytyä joulun tunnelmaan. Hyvä joulua ja onnea uudelle vuodelle. Toivottavasti saamme jatkossakin lukea näitä kovin opettavaisia kertomuksia ruusuista kaiken muun perinnetietouden höystämänä.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!