sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ruusunnuppu, suu supussa, odottamassa

 
Kuljen ruusujeni lomassa tarkkaillen nuppujen ilmestymistä tuolla maasta nousevista pikkupensaista. Löytyy, löytyy. Jotakin löytyy valamonruusultakin, vaikka niihin hyökkäsi tuo kääriäisten toukkalauma. Juuri niitä ruusuja, joiden nimeä en tunnista, on jännittävä nyt seurata. Olen yrittänyt tehdä tunnistusta varresta ja lehdestä. Nyt voin lisätä siihen nuput. Ja sitten…Tässä alla kuvasin ruusujani. Huomaa, että mukana on nimien kanssa nekin, joita en tunnista, tiedän vain mistä ja keneltä ne ovat. Jotkut näyttävät hyvin samanlaisilta.

 Hansaruusun nuppu
 Saarenmaan ruusun nuppu

 Inkerin ruusun nuppu

 Palkin ruusun nuppu

 Ulla-Maijan ruusunnuppu
 Valamon ruusun nuppu

Nuppu itsessään kantaa suuren arvoituksellisuuden. Aivan kuin pieni lapsi, joka ensin katselee maailmaa suoraan avoimilla silmillään, mutta pitää omat salaisuutensa vielä kurkussaan. Sanattomuus on kuin nuppu. Mikä riemu kaikilla, kun sanat alkavat virrata ulos. Ja ne totuudet.

Minusta on hauskaa kuvitella kasville myös chakrat. Jos niitä on ihmisillä, onko eläimet tai kasvit luomakunnassa sen vähäisempiä?

Ruusunnupun kuvittelen kurkkuchakraksi. Tämä kurkun kohdalla oleva alue on hyvin voimakas ilmaisija ihmiselläkin. Sitä kuristaa, kun on paha olla ja koko keho tuntuu olevan tukossa. Ei löydy sanoja, ei itkua, ei ilmaisumuotoa. Kun se kauneimmillaan on auki, ihminen laulaa, nauraa, lausuu kauniita ajatuksia ympärilleen, saa kaiken kukkimaan. Kun se on liiaksi auki, sanoja pulputtaa tulemaan ilman merkitystäkin, pelkästä puhumisen halusta.

Usein se on tukossa. Symbolisesti mieltäsin tämän ruusunnuppuun, joka ei koskaan kunnolla aukea. Usein nuput kuivuvatkin vain pois, surkastuvat. Kuivuudesta, hoidon ja ravinnon puutteesta tai ulkoa tulevan uhkan vuoksi. Jos se saa tarvittavan voiman juuriltaan, varren kautta, se paisuu elämänilosta ja aukaisee kauniin kukkansa. Näinhän ihmiselläkin. Terve ja hyvää itsetuntoa omaava ihminen avautuu ja luo maailmaa ympärillään. Heikko itsetunto tukahduttaa myös ilmaisuvoimaa. Kuten ympäristöolosuhteet vaikuttavat herkkään nuppuun.

Kukannuppu ilmaisee itsensä nimensä mukaan. Rentukka, voikukka, ruusu jne. Ihminen ilmaisee itseään luonnollaan, kasvullaan ja valinnoillaan. Hän voi sanoa sanan rumasti, toisia loukkaavasti, vähätellen, kunnioittavasti tai lempeästi jne. Hänellä on valta valita se miten ilmaisee, sen mitä luo ja synnyttää. Hän voi valita myös toisin, tukahduttaa kauniit sanat, kauneutensa. Kuinka paljon kaunista ihmisellä onkaan valta luoda, jopa pelkillä sanoilla, äänellä ja niillä käsillä, jotka ovat yhteydessä myös luovaan voimaan!

Kunpa kaikki nuput saisivat aueta. Ne ovat sinisen taivaan alla odottamassa sitä. Sininen on kurkkuchakran väri. Sininen on myös ajatuksen, idean  ja toivon väri. Sininen laajentaa.

 Tämäkin ystäväni Vapun kuvakirjasta!

Tähtikartalla Kaksoset-merkin miellän tähän samaan kategoriaan, vuorovaikutuksen alueeseen. Puhumiseen ja ilmaisuun. Aurinko, Merkurius ja Venus ovat tällä hetkellä kaikki Kaksosissa. Myös tämä pikkuinen Rosa-asteroidi ja Horus-asteroidi. Minulla ne kaikki sijaitsevat 7. eli ihmissuhteiden huoneessa. Ja vilkasta aikaa tämä on ollutkin, jatkuvasti tapaamisia, tehtäviä, konserttia ja jopa oopperaa.  Matkaa ja uusia ihmisiä.Vilkasta aikaa se on ollut puutarhassakin kukkivien kukkien kanssa. Vilkasta täälläkin, ruusumaailmassani.

Ruusunnuppuja kesäkuussa irlantilaisittain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!