perjantai 18. helmikuuta 2011

Ruusu ja salaiset seuratVielä tuosta Hiljaisuuden jumalasta Harpocratesta ja miehisestä puolesta ruusussa. Tuli mieleen, että kyllähän kristillisessä maailmassakin ruusu-symbolit menevät miesten tiliin. Usein kirkko ja  miehet ovat omineet ruusun henkisen vallan symboliksi. Tarkoituksena on ollut hakea parempaa elämää. Ja valitettavasti samaan symboliikkaan liittyvät myös veriset sodat ja martyyrius.

Vaikka valkea ruusu on pyhitetty Neitsyt Marialle, niin kerrotaan, että punainen ruusu syntyi Jeesuksen verestä Golgatan ristin juurella. Tosin ruusuista kerrotaan jo tuhansia vuosia ennen Jeesuksen syntymää.

Temppeliherrat ja ruusuritarit käyttivät ruusua symbolinaan keskiajalla. Ja he jos ketkään, olivat vaiteliaita salaisuuksien kätkijöitä. Osa temppeliherroistahan tutkijoiden mukaan katosi kuin maan alle eikä vieläkään tiedetä mihin ja mitä salaisuuksia he veivät mukanaan. Da Vinci- koodissahan siitä muotoiltiin omat mielikuvat, ja se kiehtoi miljoonia ihmisiä.

Kerrotaan, että 1300-luvulla Saksassa asuva köyhä mies nimeltä Christian Rosenkreutz perusti salaseuran nimeltä Ruusuristiläiset (nimi juontaa sukunimestä), joka toimi enemmän esillä olevana 1600-luvulla. Isis-Osiris-Horus-myyttiä pidetään heidän keskuudessaan kristillisen kolminaisuuden ajattelun edeltäjänä.Ruusu-risti symbolisoi myös teosofien esoteerista maailmaa. Sana esoteerinen (= salainen, sisäpiirille tarkoitettua), on kuitenkin viime vuosikymmeninä tullut tutuksi New Age – ilmiön kautta. Tällä nettisivustolla on muutakin ruusuristi-tietoa nykypäivän teosofeihin saakka:

Näitä ruusuisia salaperäisyyksiä on niin monta, että en tiedä puhunko eri asiasta vai samoista asioista ja missä nämä ruusuiset ristillisyydet kohtaavat toisensa. Mielenkiintoisia asioita kuitenkin kätkeytyy ruusujen terälehtiin!

Sotaan liittyy aina salaisuuksia, vakoilua ja kahnailuja. Englannin historiasta on tuttu Ruusujen sota, jossa kahden ruusuisen vaakunan alla käytiin taisteluita 1400-luvulla. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruusujen_sota

 

Surullisen mielenkiintoinen on myös Saksassa nimetty Valkoinen ruusu-vastarintaliike, johon kuului natsismia vastaan taistelevia opiskelijoita. Johtavien osapuolien ylevä elämä loppui giljotiinin alla helmikuussa 1943;  Hans ja Sophie Scholl sekä Christop Probst.

Jestas sentään, mitä kaikkea RUUSU minulle opettaa ja kertookaan!


4 kommenttia:

 1. Tuosta Jeesuksen punaisen ruusun symboliikastahan tuli sitten se marttyyrien tunnus. Isä Ambrosius kertoo taas, miten ruusu liitetään paratiisiin. Hän sanoo, että ruusu sai piikkinsä syntiinlankeemuksen jälkeen. Paratiisissa on kuitenkin ruusuja, joissa ei ole piikkejä.

  Ihmeellisiä tulkintoja ruusuista...

  VastaaPoista
 2. No, nyt ymmärrän nuo Simbergin pojat, jotka kantavat punaisten ruusujen köynnöstä Treen Tuomiokirkon seinillä...
  Niistä minulla on monta kuvaa.

  Kreivilä, Forssan Matkussa on muistaakseni teosoofien paikka.Siellä on hyvä henki ja energia.
  Olen käynyt siellä Astropäivillä 1990-luvulta asti ja pidin väriterapiakurssin viime toukokuussa.

  Valkoinen ruusu-liike oli uutta tietoa.Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Minua on monta kertaa pyydetty Kreivilään, on ystäviä jotka käyvät siellä joka kesä.
  Varmaan joskus vielä...

  VastaaPoista
 4. http://helenainen.kuvat.fi/kuvat/Tontut+ja+kakluunit/

  Kreivilästä tuulahdus.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!