keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulukortteja

Muistan 4-vuotiaasta erään kamalan tapauksen, kun olin mummolassa äidin synnyttäessä siskoani.

Siellä löysin tätini hellan äärestä polttamassa vanhoja korttejaan. Muistan sen kauhun, kun näin kauniit kuvat liekeissä. Tätini varmaan poltti siinä pois muistojaan. Mutta minä sain kauhean itkukohtauksen, huusin suorastaan. Minua oli vaikea rauhoittaa.

Kortti on minulle taidetta. Lapsena katselin niitä tuntikausia ja ihailin. Leikimme niillä huiskutusta ja kopsausta.
Olen tallettanut kaikki kortit ja eritellyt niitä eri laatikoihin. Viime vuosina olen iloinnut siitä, että olen voinut jakaa niitä keräilijöille. Nytkin istun pitkään ja katselen saamiani joulukortteja. Itse en tänä jouluna niitä lähettänyt. Päätimme kerran mieheni kanssa, että lähetämme joka toinen joulu.


Joulukortteja tehtaillaan, mutta joulukortteja myös taiteillaan. Sain eilen kortin, jossa oli viisi ihmistä ja lähettäjä kertoi, kuinka onnellinen hän on ystävistään. Kortin on luonut taiteilija Anna-Liisa Hakkarainen, jonka haluan mieluusti esitellä blogissani. Hän käyttää töissään aivan lumoavia värejä. Usein kortit kuvastavat ystävyyttä. Niissä silmä lepää ja sielu huokaa. Kannattaa kurkistaa Anna-Liisan kotisivuilla ja tutustua hänen taiteeseensa. Siellä on paljon kuvia hänen taiteestaan.


Nämä korttikuvat ovat suoraan hänen kotisivuiltaan kopioituja. Oma kamerani ei anna tarkkaa kuvaa. Hm. Näissäkin kärsi kopiointi. Bixelit eivät riitä suurennokseen.

21.12. Tarot- joulukalenteri

Kohtuus, Jousimies

Jousimies-tähtikuvion alla syntyy astrologian mukaan vauhdikkaita, matkailuintoisia, iloisen oloisia ihmisiä. Näin joulun alla voisi kuvitella kanelin tuoksuisia äitejä, jotka häärivät siellä ja täällä ja luovat mukavaa joulutunnelmaa. Mitä joulu olisikaan ilman heitä! Jouluisä taas kulkee etsimässä joulukuusta, laittaa jouluvaloja ja mielellään kertoilee vanhoja joulumuistojaan. Lapsetkin muuttuvat jousimiesmäisiksi, kun loma alkaa, eivät tuskin osaa keskittyä vanhoihin leikkeihinsä, ravaavat naapureissa, siellä ja täällä ja kurkistelevat, josko joulupaketteja olisi jossain piilossa. Jännitys ja pieni vipinä kuuluu jousimies-energiaan. Aurinko ja Merkurius ovatkin juuri Jousimiestähdistön vaikutuksen alla ja pian sinne siirtyy Kuukin. Mutta itse Kohtuus!
Kunpa kaikki sujuisi kohtuuden rajoissa!

Lauletaanpa yhdessä Sonja Lumpeen kanssa lumilaulua, sitä lunta olisi hyvä kohtuudella saada...

2 kommenttia:

  1. Anna-Liisa Hakkarainen on upea naivisti. Työt ovat monesti niin vähäeleisiä, mutta puhuttelevia ja mitkä värit. Pidän hänen värimaailmastaan ja hiljaisista tarinoistaan.

    VastaaPoista
  2. Totta! Jokainen kortti kertoo kauniin tarinan. Tai niin ainakin voisi kuvitella. Suorastaan kirja voisi yhdestä kortista syntyä. Tuon ylimmän kortin lähettäjä kirjoitti siitä heti omansa minulle.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!