torstai 8. joulukuuta 2011

Ruusulle risumaja

Yksi ruusu nousi silmiini ylitse muiden viime kesänä. Tuo ressukka, Mustialan ruusu, ranskalaisittain Minette, jota en ollut aiemmin välittänyt hoitaa ja jonka ystäväni otti sitten huostaansa, oli suurin iloni viime kesänä vaaleanpunaisine lautasen kokoisine kukkineen.

Keväällä sen ylimmäiset oksat kuitenkin paleltuvat. Nyt tein sen ympärille risumökin. Ruusu on kuitenkin vielä niin matala, että toivon sen kestävät lumen paljoudenkin. Jos ruusu vaikka tykkäisi, asua risumökissänsä talven yli.Tällaisenkin joulukoristeen löysin vanhojen kätköistä. Männynkäpy, johon on liimattu huopakukkia ja tehty lenkki piipunrassista. Kuusen oksalle suloinen. Onkohan poikein kärsivällisyys tuohon riittänyt? Tekijästä ei siis tietoa. Mukava käsityövinkki.

8.12. Tarot-joulukalenteri

Miekka 7, Aurinko ja Kuu Vesimiehessä

Kuvassa mies tulee teltasta kantaen mukanaan viittä miekkaa, kaksi on laitettu pystyyn hänen takanaan. Hän näyttää tyytyväiseltä, hiipparoi siinä vähän salaperäisen näköisenä punaisine tossuineen ja lakkeineen. Selvä joulutontun symboli. Miekkahan symbolisoi ilman elementtiä; ajatusta, ideaa, neronleimauksia ja numero 7 henkistä kehitystä. Aika miettiä joululahjoja! Tavaroita on tullut silmäiltyä siellä kauppojen hyllyillä ja mainoslehdissä. Aurinko ilmentäköön tässä omaa tietoa läheisten toiveista ja Kuu sisäistä näkemystä, Vesimies laajentaa ajatusta siitä, mitä toiset odottavat, mitä arvoja toisilla on. Ajatus siirtyy laajemmalle itsestä ja omista ympyröistä. Toisaalta tämä voi olla myös avunpyyntöjen tai neuvojen kortti. Kannattaa kysellä ja kuunnella. Parempi sellainen lahja, jota toinen toivoo, kun sellainen, jonka vain itse haluaisi.

Toivotaan, toivotaan, Pentti Hietanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!