tiistai 20. joulukuuta 2011

Rakas pikkutonttuni

Pikku Malena ei tiedä vielä jouluhössäkästä mitään. Hän tietää kyllä, että on tonttu ja tietää jo joulu-sanan. Hän osoittaa ulkona joulukuusia ja tähtiä. Sana tähti tulee ihanasti tuhahtaen huulilta. Hänen sormensa jää sitä aina ihailemaan. Hän näkee kaikki tähdet satukirjoissa. Ja tontut. Ne harmajahattuisetkin. Kolmiomaisen hatun omistaja on aina tonttu. Enkeli-sanakin tuli jo melkein oikein.

Eikä sitä muuta tartte tietääkään.

Vietin pikku pojantyttäreni kanssa pari rauhallista päivää sen kaaoksen keskellä, jossa äiti ja isä kulkivat remontoimassa uutta asuntoa. Kotona on pakattuja laatikoita siellä täällä. Malenan kanssa ahersimme esimerkiksi laittamaan palikoita vuorotellen torniksi. Se vaati keskittymistä ja suunnittelua ja ennen kaikkea varovaisuutta. Pari palikkaa putosi välillä lattialle, mutta itse torni kesti. Ihailtava suoritus!

Näin upea torni siitä tuli!


Kokeiltiin kaatuuko se puhaltamalla

Se kesti senkin!!
20.12. Tarot-joulukalenteri

Lantti Kahdeksan, Aurinko Neitsyessä

Katsos, tuli juuri sellainen kortti, josta kerroin edelläkin: varovaisuudesta, kärsivällisyydestä, tarkasta työstä. Lantti on maallista ja henkistä omaisuutta, kahdeksan asennoitumista uudenlaiseen tilanteeseen, Aurinko lämpöenergiaa ja Neitsyt ahkeruutta, palvelemista ja tarkkuutta.
Moni on valmistamassa jouluruokaa. Senkin kanssa kannattaa olla tarkka, katsoa että kinkku sulaa kunnolla jos se on jäässä, uuni on lämmitetty tarpeeksi ja että kinkku laitetaan sopivaan lämpöön eikä se ole siellä liian kauan. Tarkkaa hommaa. Jouluateria on tärkeä, emännän taidonnäyte siinä, että jokainen tulee ravituksi, ja on tyytyväinen. Täydellä vatsalla on hyvä asettua joulunviettoon. Mutta vielä tärkeämpää on se, että voi suunnitella kaiken jouluhomman niin, ettei tarvitse hermoilla eikä panikoida. Se jätetään mitä ei ehditä eikä jakseta. Sillä kaikista tärkeintä pitäisi olla joulumieli, johon liittyy sydämellisyys, ymmärrys, hyväksyntä ja rauha.

Kuuntelen radiota touhutessani ja siellä oli aivan kauhean upea ääni, joka kuului Saara Aallolle. Tätä levyä toivoisin joulupukilta...

3 kommenttia:

 1. Suloinen Malena! Ihanaa mummoilua!
  Tuo Saara Aalto on ollut tietoisuudessani siitä asti, kun hän muutama vuosi sitten osallistui Idols-kilpailuun. Henkeä salpaavan ihana ääni! Silloin taisi voittaa joku räpäääjä, mutta arvasin, että tästä musiikinopiskelijasta kuullaan vielä. Linda Lampenius sanoi joku viikko sitten tv:ssä, että hän olisi ottanut Saaran levylleen, jos olisi silloin tiennyt hänestä. mutta että tulevat varmaankin tekemään jatkossa yhteistyötä!

  VastaaPoista
 2. Tuolla joululevyllä Linda sitten on mukana!

  VastaaPoista
 3. No niinpäs onkin! Harmi, kun en huomannut itse, olisin samalla tilannut tuonkin levyn. Menee taas ensi vuoteen!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!