torstai 1. joulukuuta 2011

Tarviiko puutarhuri kuntosalia tai lenkkipolkua?

Tuollaista tuli mieleen, kun tallustelin sinne tänne taas tuolla pihamaalla.

Kesällä jo laihduin viitisen kiloa. Housut ovat ruttuun solmittu vyöllä vyötärölle. On kai tullut ahkerasti kannettua kiviä ja milloin mitäkin. Ja kun ruohonleikkuukin on yksin nyt minun kontollani. Tietenkin marjojen ja sienien perässä juokseminen on taas aivan omia lenkkipolkuja eikä siellä ole sahanpurua eikä valoja, vaan usein hämärissä kompuroin oksien ja risujen ylitse.

Mutta alan huomata, ettei se pelkästään ole ruusujen parantava vaikutus, millä puutarhurit elävät pitkään. Puutarha pakottaa myös liikuntaan ja hyvin monipuoliseen sellaiseen. Monet kilometrit sitä pihamaalla kulkee edestakaisin matkan kasvaessa hurjasti, kun ei heti löydä jotakin jostakin. Monenlaisessa mutkassa ollaan maata raivatessa ja rikkaruohoja kitkiessä. Monenlaista venytystä siinä tulee tehtyä huomaamatta.

Yhä vielä kuljin tuolla siirtäen kiviä, kuljettaen vanhat mullat kompostiin, keräten risuja ja kuljettaen esineitä yhtä sinne toista tänne. Sitten tuli mieleen, että pitäskös lähteä lenkille. Pysähdyin ihanasti siihen huomioon, että onhan tässä lenkkeilty! 

Painuin sisälle iltapäiväkahville!

Laitan kukkakuvia tähän pimeää valaisemaan. Kyllä minä yritän muitakin hoitaa kuin ruusuja. En ihastunut oriental-liljan tuoksuun, mutta ihastuin tuohon nuppuun, mikä pusertaa itseään auki. Se on kuin kohtu viimeisillään.
 Ilokseni löysin kotikylän tytön ja Minttu Mustakallion äidin Mimmi Mustakallion laulamaa laulua aasista 'Borrigito'.
Olisikin mukava jos olisi jokin vetojuhta tässä apuna joskus!

ps. Näen bloggareilla ihania joulukalentereita. Minä otan esiin TAROT-kalenterin. Harjoittelen vähän, koska lupauduin kylän myyjäisiin kortteja yleisölle katsomaan. Ja olenhan vähän tätä harrastellutkin.

1.12. Maljakortti 5 ja Mars Skorpionissa: Maa on pikkuhiljaa jäätymässä. Annetaan puutarhan olla eikä muistella epäonnistumisia. Ei myöskään surra tulevaa, vaan nyt on aika ajatella lähimmäisiä lämmöllä ja myötätunnolla sekä anteeksiannolla. Aletaan rakentamaan sydämen uutta siltaa kohti uutta merkittävää vuotta. Sillä numero viisi on muutoksen numero ja malja tarkoittaa tunteita, Mars toimintaa tunteiden kanssa.

2 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta blogissani! Tulin heti kurkkaamaan, millainen metsätonttu täällä asustaa =). Olenkohan käynyt täällä ennen, en ole varma.
  Kauniita kuvia olet löytänyt tämän pimeimmän ajan piristykseksi...
  Puolen vuoden päästä on jo kesäkuu.
  Mutta mukavaa joulun odotusta sitä kesää odotellessa..

  VastaaPoista
 2. Mukava kun kurkistit! Ja vielä mukavampi kun laitoit viestiä käynnistäsi!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!