Nyt on luonto ollut aika uppiniskainen talviaikaa kohtaan. Monenlaista yllätystä se on aiheuttanut, kuten pajunkissat kasvamaan pajunvarsiin jne. Siinä ei ole auttanut pakkasen puhurit eikä vähävaloisuus. On eräs kasvi, joka on siitä hyvä esimerkki. Siitä tuli niin hyvä kuva, että laitan sen tähän arvoitukseksi. Mitä tämä esittää? Se näyttää vulkaaniperäiseltä erämaalta, eikö vain? Tai ihmeelliseltä vuorijonolta?
18.12. Tarot- joulukalenteri
Lantti 7, Saturnus Härässä
Hassua! Jälleen vedän tekstin kirjoittamisen jälkeen kortin, joka ilmaisee vastakkaista ajattelua kuin mitä minä tuon esille. Lantti 7 kuvastaa maallista epäonnistumista. Kuvassa on katoa kärsinyt puutarha, jota vaipunut mies on katselemassa nojaten työkalunsa varteen. Epäonnistuminen. Toisaalta, kun korttia kuvaa myös rajoittava Saturnus, niin se kertoo myös taloudellisesta rajoittamisesta. Sitähän nyt tapahtuu ympäri maailman heikon taloudellisen nousun vuoksi. Härkä-tähtimerkki kertoo turvallisuushakuisesta energiasta, joka haluaa pitää jalat maassa. Ihan hyvä meidän muistaa nämä energiat. Mutta numero 7 kuvaa myös henkistä kehitystä, minkä jotkut näkevät tärkemmaksi kuin maallisen kehityksen. Maallisuuden epäonnessa kehittyy positiivisen vahvaksi toisaalla henkinen kehitys. Kumpikohan lukijoille on arvokkaampi?
Jos joku sattuu pysähtymään mietimään näitä syntyjä syviä, niin olisi hyvä löytää 'hiljaisuus'-musiikkia...Kirsi Ranto osaa löytää kauniita sanoja!
Ps. Yrttimummous heräsi minussa! On pakko lisätä tähän kasvin parantavaa vaikutusta suoraan wikipediasta (minä en tuota tiennytkään) :
Vuorenkilpi (Bergenia crassifolia) on kivikkojen kasvi ja pärjää loistavasti varjossakin. Puutarhassa näkee eniten hybridiversiota, joka sekin soveltuu käytettäväksi. Mielenkiintoiseksi vuorenkilven tekee sen fermentoitujen lehtien adaptogeeninen vaikutus kehoon. Se lisää hapenottokykyä ja tehostaa rasvojen polttamista eli rasvojen käyttöä energialähteenä. Mongolialaiset ja venäläiset metsästäjät ovat käyttäneet perinteisesti fermentoiduista lehdistä tehtyä teetä fyysisen suorituskykynsä parantamiseen. Muutenkin vuorenkilpi on Venäjällä yleisessä käytössä. Vihreät ja kuivatut lehdet sisältävät puolestaan merkittävän määrän arbutiinia, joka on hyväksi iholle ja ehkäisee maksaläiskien muodostumista.
Lisää tietoa...
Jahas, vuorenkilpi?
VastaaPoistakaunis piisi tuoltako nyt metsätontun tuvassa tuntuu? -Amalia-
VastaaPoistaMelkein arvasin, että Riitta tietää! Varmaan moni muukin tunnisti, jos katsoi.
VastaaPoistaAmalia, olin Oulussa pikku-Malenan ja sen muutto- ja remonttikaaoksen keskellä, joten tuntui, että hiljaisuutta kaipasinkin. Ja olen tavannut tuon Kirsi Rannon ihan kasvokkainkin, hän mielellään laulaa noista tunteen syvemmistä vesistä.
Näin kerran syksyhäissä tuon vuorenkilven punertavan lehden kehystämässä kauniita valkoisia kukkia ja asetettu sellaisenaan juhlapöytään sinne tänne. Ja se oli minun mielestäni mahdottoman kaunis! Opin itsekin, että vuorenkilven lehti säilyy pitkään.
VastaaPoistaKeuruulla Jacaranda-kukkakaupassa käytetään usein vuorenkilven ja peikonlehden lehtiä kukkasidonnoissa. Kauniita, kehystävät upeasti!
VastaaPoistaJa kannattaisi tutkia kasvin lääkinnällisiä suosituksia! Taas opin jotakin.
VastaaPoistaVaihdoin otsikkoa tuolle vanhalle 'Jouluarvoitukselle',koska se erehdyttää niitä jotka todella etsivät jouluarvoituksia ja eihän tuo vuorenkilpi mitään jouluista ole.
VastaaPoistaJännää kuinka ihmiset etsivät googlettamalla tiettyjä asioita ja sitten joku otsikko hämää. Kaipa saa olla aika tarkka mitä otsikoksi nimeää.