maanantai 15. joulukuuta 2014

Tontun 15. luukku


Vähän myöhemmin tuli kauppoihin noita hienoja kortteja!! Kullalla reunustettuja! Pykälöityjä! Ja muistan elävästi sen kortin, jonka sain tädiltäni, sekin iso kortti, ja siinä oli hileitä! Voi ihme, että sitä ihailin. Nyt en löydä sitä mistään. Se voisi löytyä siskoltani. Ihmettelen, onko hileet siinä säilyneet. Ihmettelen tuotakin, että tuo kultaaminen on säilynyt noin hyvin noissa vanhoissa korteissa.

Nykyään se kaikki tuntuu melkein makealta, liian turhalta. Viime vuosina olenkin ihaillut itse tehtyjä kortteja. Joskus olen minäkin niitä itse tehnyt.

-------

Tein jälleen uuden kartan, tälle päivälle. En tiedä lukeeko näitä edes kukaan, mutta harjoittelenpa vain, koska astrologia kiinnostaa. Ennen kaikkea harjoitan sitä opiskellakseni yleistä myös, ei aina omaa napaa, Sitä miten nuo planeetat vaikuttavat yleensä ihmiskuntaan ja kulloiseen aikaan. Niitä tässä olen pikkuisen pähkäillyt.

Nyt Kuu on liikkunut jo Vaaka-merkistä Jousimieheen ehkä juuri kun luette tätä. Vikkelä juustomöhkäle. Yritetään pysyä maltillisina ja kohtuuden rajoissa politiikassa, kirkkojen piirissä kuin kotona siellä perheenkin piirissä. Kouluissa ollaan jo aika väsyneitä ja koetellaan toisten hermoja. Haluttaisiin jo vapauteen, tekemään muuta kuin yhtä samaa juppasua. Mutta maltti vie perille, mukavaan joulun viettoon. Jaksamista kaikille koulussa ja työpaikoilla!

Tämä tuli sattumalta! Googletin sanan 'hengitä' ja tapasin Juice Leskisen ja Mikko Alatalon yhdessä, Hengitä sisko, hengitä syvään! 

3 kommenttia:

 1. Miun lapsuuteen kuului kummini Canadasta laittamat kortit, niissä oli hilettä, ja sitä ihmeteltiin ja ihailtiin.

  VastaaPoista
 2. Maltti vie perille,
  niinpä, sinä vikkelä tonttu..

  VastaaPoista
 3. Voi jukra, huomaan tosiaan, että tonttu on vikkelämpi kuin
  Kuu. Sehän vieläkin möllöttää Vaa'assa.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!