lauantai 6. joulukuuta 2014

Tontun 7. luukkuSe mikä oli myös arvokasta näissä vanhoissa joulukorteissa, oli se tapa, mitä yleensä käytettiin, nimittäin merkintää 'jouluna -59'! Kortien kirjoitustapa siis kertoo myös vuosiluvun! Muutenhan niitä ei osaisi nivouttaa mihinkään vuosilukuun, koska kouluissa ja naapurien kesken ei tarvittu postimerkkejä. Tosin postissa tulleistakin korteista on leima usein niin haalistunut, että siitä on vaikea nähdä vuosilukua. Tässäkin ihana vanha pikkukortti rakkaalta ystävältä, joka menehtyi aivan liian nuorena. Lämpimästi muistoissa on kaikki yhteiset hetket!


Nyt horoskooppitulkintani koskee tuota miespuolista eli usein uroksella merkittyä symbolia, joka on symboli myös planeetta Marsille. Ympyrä ja nuoli. Se touhusi pitkän aikaa tuolla järkiperäisessä Kauriissa, mutta on nyt siirtynyt Vesimiehen merkin vaikutukseen.

Vesimies laajentaa, esittää kokonaisuuksia, ideoi ja suunnittelee. Se on melkein kuin tonttujen työ tuolla Korvatunturilla. Tehdään jo laajoja suunnitelmia minne mennä, miten ja mitä kullekin lapselle annetaan.

Mars on toiminnan ja touhun planeetta. Se ei yleensä aikaile, se mennä päkittää vain. Mars nimittäin toimii usein vaistonvaraisesti meidän sitä tietämättämme, Se tähtää viettien tyydyttämiseen. Nyt sen ollessa Vesimiehessä, ilman merkissä, voi olla, että rahatilanne ryöstäytyy käsistä. Ideaalina on ihana, runsas joulu koko suvulle, eikä siinä mietitä useinkaan, mitä sen jälkeen. Tai jos nyt pidetäänkin kukkaron nyörit tiukilla, niin innostutaan vaikka tekemään remonttia, ihan vain pientä, jotta jouluvieraille olisi mukavempi tulla. Huomaamatta se paisuu ja paisuu. Ja hermoja koetellaan. Ideana oli nätti pieni, ja nyt on kaikki mullin mallin! Varo vain, sillä Mars hallitsee lihaksia ja adrenaliinia. Energia voi loppua kesken. Ja riitojakin syntyä.

Suvi Teräsniska,
 Missä tuulet kohtaa

4 kommenttia:

 1. Voih kun on todella kaunis kortti!!

  VastaaPoista
 2. Tuollasen kortin muistan lapsuudestani.

  VastaaPoista
 3. Tästä eteenpäin onkin sitten ihan näitä pikkukortteja. Ne ovat kauniita!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kortti kuten noissa aiemmissakin postauksissa!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!