perjantai 5. joulukuuta 2014

Tontun 6.luukku


Tämä kortti on varmaankin joulukorteistani se vanhin. Paperi hyvin haurasta ja pehmeää, nurkat täysin pyöristyneet ja kortti tummunut. Hyvin kaunis kortti!

Valitettavasti Lea-sisko on sen nimellänsä ominut aika isosti. Onkohan nyt käynyt niin, että meillä on jossakin vaiheessa tuollaiset nk. yhteiset kortit vaihtaneet omistajaa, koska siskoni kerran sanoi, että hänellä on kortteja, jossa lukee minun nimeni. Joskus jopa kirjoitettiin 'Lean, Leilan tai jopa minun'!

Niin arvokkaita olivat kortit siihen aikaan!

Tämä kortti on nimittäin itseni kirjoittama, ehkä juuri oppinut kirjoittamaan (8-vuotias) ja olen osoittanut sen eräälle isomman luokan pojalle, johon olin ihastunut. Jota en sitten ole uskaltanutkaan antaa.

Tällaista on varmaan sattunut muillekin.

Ihastumisen ja rakkauden symboli on usein sydän. Myös Venus-planeetta, veden vaahdosta syntynyt jumalatar (Kreikan antiikin Afrodite), jonka kauneutta ihaillaan. Moni on siitä taidetta luonut. Yleensä se liitetään naisen kauneuteen ja seksuaalisuuteen. Minulle Venus symbolisoi enemmänkin kauneudentajua, rakkautta kauneuteen luonnossa, ihmisen luomassa ja toki ihmisessäkin. Jokaisesta löytyy kauneus jollakin tavalla. Venus kertoo astrologiassa myös arvoista. Se on kaunista mitä sinä eniten arvostat.

Venuksen rata auringon ympäri on melkein pyöreä. Kiertorata noin yksi vuosi, eli se viipyy yhdessä merkissä noin kuukauden verran. Mutta sen kierto suhteessa Maahan näyttäytyy tuollaisena kuin se viereisessä kuvassa on. Noita silmuja sanotaan astrologiassa Venuksen perääntymisiksi.

Kierroksista syntyy kukka, ruusu. Venus liitetäänkin yleensä ruusuun. Tässä blogissani olen siitä ensimmäisenä blogivuotenani kirjoittanut paljonkin.

Nyt kuitenkin mietin, mitä Venus astrologisesti kertoo meille tuolla Jousimiehen tähtikuviossa, missä se vielä on, mutta siirtyy pian Kauriin tähtikuvion vaikutukseen. Venus tulimerkkisessä Jousimiehessä mielestäni nostaa esiin juuri ne arvot; elämän arvon, ihmisarvon, lapsen arvon, jne.

Mitä sinä arvostat? Joskus olisi hyvä listata niitä paperille. Ja samalla testata itseä kuinka pitkälle pystyy elämään niiden arvojen mukaisesti tai saavuttaakseen niitä arvoja. Toivottavasti sieltä listalta löytyy myös itseisarvo. Juuri Jousimiehen energioissa etsitään elämän syvempiä, filosofisempia arvoja ja merkityksiä. Ja Jousimies arvostaa itseään. Venus-energia tähtää myös sisäisen tasapainon pyrkimiseen, joka voisi löytyä itsen ja ulkoisen arvojen summasta. Sen vuoksi Venuksen piirretty symboli (kuvaa myös naaraspuolista) on ympyrä ristin päällä. Ympyrä kuvaa henkeä ja risti materiaa. Alla kuva, jonka kopsasin Astrologian Taika-sivuilta, kuvaa samaa kuin edellä, mutta se on vähän ruusuisemmassa muodossa. Tähän loppuun ei voi muuta kuin kuunnella "Ruusu"-melodia harpulla soitettuna. Kaunista... Ruusa-kissakin hyrähti hereille ja silmiä kaihoisasti sulkien ja avaten kuunteli tätä kaunista melodiaa.

Ps. Tätä jo aikaisemmin tehdessäni en muistanut meidän suurta juhlapäivää! Kyllä Venus ja Ruusu siihen sopinevat! Lipun salkoon nostan!
1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!