sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tontun 14. luukku


Jokohan maalla on haettu joulukuusi?

Tuo kuva on niiiiiin kaunis. Se kuvaa aikaa, jolloin tytöt eivät käyttäneet pitkiä housuja. Outoa kyllä, kun yleen-sä isät hakee kuusen, kortissa nainen, olisko äiti.

Olisikohan siskolla se yksi kortti, jonka sain ensimmäiseltä opettajaltani? Tiedämme kuinka tärkeä se ensimmäinen opettaja on. Hänen nimensä oli Alli. Sain häneltä samankaltaisen kortin kuin tämä tässä. Siinä oli huivipäinen äiti kantamassa joulukuusta.

Aika jännä. Toinen opettajani nimi oli myös Alli, mutta häneltä ei tullut korttia. Ainoa kortti, minkä ikinä olen saanut opettajalta, oli varmaankin 1.luokalla. Silloin kortit vielä tuntuivat tosi tärkeiltä.

En usko, että kaikki opettajat nykyään enää jakelee joulukortteja, ehkä niille pienimmille. Usein oppilaat kirjoittavat opettajille kuitenkin.


----

En ole ottanut tuolta tähtikartalta esiin erästä planeettaa, jota asteroidiksi on kutsuttu, mutta joka ehkä on kuitenkin saamassa vanhan arvonsa takaisin, eli (pikku)planeettaksi nimetyn. Astrologeille tuo pieni kaukainen silmin näkemätön planeetta Aurinkokunnassamme on kuitenkin se kaikkein rankin. Sitä kutsutaan kuoleman ja henkisen muutoksen planeetaksi. Kuolema ei aina tarkoita fyysistä kuolemaa, vaan 'entisen ihmisen uusiutumista', nk. pientä kuolemaa. Siinä kuoritaan pois  vanhoja rooleja, vanhoja asenteita ja vanhoja käsityksiä. Luodaan uusi nahka. Eipä silti. Itselläni oli Pluton oppositio Aurinko kahden kolmen vuoden ajan. Silloin kuoli mieheni ja itse jäin eläkkeelle. Koko maailmani mullistui kertaheitolla ja oli otettava uudenlainen energia haltuun. Olen selvinnyt, mutta kyllä se kasvatti minua monella lailla. Ei se aina noin voimallista ole eikä astrologiaan pidä uskoa. Se vain sattui näin. 

Nyt ovat astrologit huolestuneita Pluton neliöstä Uranukseen. Pitkäkestoinen kuvio, jossa nuo henkisen ja fyysisen muuttujaenergioiden vuorovaikutus voi vaikuttaa monella tavalla ihmiskuntaan, Se koskeekin enemmän yhteisöjä kuin yksilöä. Mutta minä en halua sitä enempää kommentoida tässä. Muutokset ovat tosijuttuja elämässä. Joitakin voi estää, jotkut ovat jo luonnon kannalta arvaamattomia. Ja yksi arvaamaton tekijä on ihminen itse. Sekin yksi osa Maan luontoa.

2 kommenttia:

  1. Ihana kortti! Hyvää adventtia sinulle Leila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Mukava kun joku lähettää viestiä. Monet sanovat, että käyvät täällä lukemassa, ystävänikin, mutta eivät he kommentoi. Ehkä minun tekstini on sellaista, johon ei paljoa löydy kommentoitavaa. Vaikka huomaan, että varsinkin teityn sukupolven ihmisiä nuo vanhat kortit ilahduttavat ja tuovat muistoja.

      Poista

Olen iloinen kommenteista!