tiistai 23. joulukuuta 2014

Tontun 23. luukkuTämä kortti näyttää jopa suomalaiselta. Varmaan kaikki minun ikäiseni muistavat nämä puna- tai sinireunaiset pikkukortit. Tosi nättejä kuvia. Niitä oli useana vuonna, joten minullakin on samaa aihetta aika monta korttia.

Mitenkähän tällaiset joulukortit otettaisiin vastaan Afrikassa tai yleensä niissä maissa, missä ei ole lunta? Ja mitä siellä ajateltaisiin joulutontusta?

Ainakin Englannissa opin, ettei heillä sellaisia ole, jotka ikkunan takana käyvät kurkkimassa. Siellä on sukka uunin vieressä, joka kummasti yön aikana on täyttynyt paketeista tai niitä on kasattu kuusen juurelle. Tontuista ei puhuta mitään. Ehkä kerrotaan ilmassa poron kyydissä liitelevästä joulupukista, joka uunin piipusta pudottaa lahjat. Nyt tosin he ovat varmaan jo TV:nkin välityksellä oppineet, kuinka ne lahjat lähtevät liikkeelle vikkelien tonttujen kantamina. 

Ja tehtiinhän Hollannissa  kunnon tont-tukirja; iso, paksu ja painava!

On se ihana asia, että Suomessa meillä on sentään tonttuja! Kaikenlaisia tonttuja. Niitäkin, jotka polttavat pullat uuniin.

----

Miltähän näyttää aattopäivän tähtikartta meille kaikille?
Kartalla Aurinko on jo kivunnut Kauriin ensimmäisille asteille. Eli Kauriin ensimmäinen (tai oikeammin o astetta) aste osuu aina talvipäivänseisaukselle 21.12 ja siitä lähtien saamme joka päivä valoa lisää. Kauriin kantamoisena se luo turvallisuuden ja uskon tunnetta tulevaan. Tuon tähtikuvion nimi useissa maissa ei ole Kauris, vaan Vuohi, kuten se on nimetty jo muinoin esim. Turkissa, Persiassa ja Arabimaissa. Intiassa se on Virtahepona. Kauriin tähtikuvio on niin matalalla meidän horisontissa, että sitä on vaikea nähdä.

Merkurius on tuolla 11 astetta Kaurista hillitsemässä ääntämme ja puhettamme Kauriin älykkääseen tasoon. Pyrimme kohteliaisuuteen.Toivotamme Hyvää Joulua ventovieraillekin. Pluto siellä 12 astetta Kaurista on laskemassa kaikkien Kauris-merkkisten taakkaa ja muuttamassa heidän maailmaansa positiivisemmaksi. Heitä arvostetaan enemmän. Näin kerrotaan.

Vesta 14 astetta Kaurista antaa omaa valoaan, ja Venus 17 astetta lisää ihmislämpöä, suvaitsevaisuutta ja kauneudenkaipuuta.

Ja mikä mukavinta, tuo kriittinen Saturnus on siirtynyt Jousimieheen. Se vapauttaa keskuuteemme enemmän iloa ja keveyttä. Se laittaa murheen laakson oven kiinni, ja me astumme helpottavaan tilaan. Hengitetään syvään ja ollaan tyytyväisempiä. 

Minäkin alan odottelemaan tässä jouluvieraita. Heitä saapuu etelästä Helsingistä saakka ja pohjoisesta Oulusta ja Kemistä. Sydäntä lämmittää, kun voin jakaa kotiani näin monen kesken.1 kommentti:

  1. Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua Sinulle!
    Mielenkiintoinen tuo tähtukartta, en tosin ymmärrä siitä mitäään, mutta uskon kyllä, että taivaankappaleiden liikkeillä ja asennoilla on vaikutusta tapahtumiin ja ihmisiin. Mayojen kalenterikin seuraa täysin ja tosi pitkällä aikavälillä planeettojen liikkeitä.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!