keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tontun 10. luukkuTässä kortissa on eräs toinen nimi, luokkatoverini ja hyvä ystävä, suuri luontoihminen, joka taistelee puhtaan luonnon puolesta. Varmaankin hymähtää, jos näkee korttinsa. Kortti kuvaa niin häntä itseään jo silloin lapsena.

Muistan ja tiedän, ettei vieläkään tällaiset luonto tai kynttiläkortit lapsia oikein kiinnosta. Mutta minä, joka tykkäsin henkeen ja vereen piirtämisesta ja maalaamisesta, tuijotin joskus nämä kortit puhki, kun ihmettelin, miten ne on maalattu. Tuo päivän kajo on niissä niin kaunis. Näitä kortteja minulla on montakin, niitä myytiin yksi tai kaksi vuotta joskus 60-luvulla. Olisi mukava tietää taiteilija.

----

En nosta tähänkään tähtikarttaa esille, sitä voi kurkistaa edelliseltäkin sivulta, jos haluaa sitä katsoa.
Minä menen eteenpäin näissä vähän laajemmissa astrologisissa jutuissa nyt, ihan kosmisiin planeettoihin, koska Jupiterista jo tuolla edellä kerroinkin. Nuo uloimmat planeetat; Uranus, Neptunus ja Pluto kulkevat tuolla kaukana radallaan niin hitaasti, että niiden vaikutus Maahan ja Maan asukkaisiin on hyvin pitkäkestoinen. Siksi niitä usein kutsutaan myös sukupolvivaikutteisiksi planeetoiksi. Ne vaikuttavat tuolla elämämme taustalla, ainakin astrologien tulkitsemina.

Uranus on Oinaassa, aloittanut kierroksensa astrologisesti uudesta alusta. Astrologisen vuoden aika alkaa Oinaasta. Uranus on fyysisen muutoksen planeetta, teknologian, keksijöiden planeetta, maailmaa mullistava ja ihmisenkin elämää koskettamana muuttava tekijä. Koska Oinas on toimeenpaneva energia muutenkin, voisi ajatella, että Uranuksen ollessa tämän merkin vaikutuksen alaisuudessa, jotakin hyvin paljon muuttuvaa ja uutta tapahtuu maailmassamme. Ehkä ihmiskunta on luomassa uudenlaisen historian aikakauden juuri tästä, fuusio- ja kvanttimaailman. Uranus on tässä merkissä noin kuusi vuotta eli koko kierrollaan Auringon ympäri 74 vuotta. Paljon ehtii maailmassa tapahtua kuudessa vuodessa jo! Nyt jo yhden vuoden sisällä Suomessakin esim. lakiin on tulossa muutoksia. Lisää vekottimia lentää kaukaisiin kohteisiin avaruudessa ja esim. tekniikka muuttuu niin että ei tahdo perässä pysyä.

Ei tarvitse kuin katsoa lasten leikkikalumainoslehtistä!! Muumitapletti! Mikä se muuten on?

Ensin on mielikuvitus ja sitten suuret keksinnöt. Eivät ne synny ilman mielikuvitusta! 

5 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään noista vanhoista maalatuista korteista, joskus kokeilin itsekin maalailla, mutta en kelpuuttanut niitä ollenkaan ;) Kuinkahan moni nykyään säästää joulukortit, ei varmaan monikaan, luulen ma. Joskus nekin kuitenkin olisivat vanhoja ja niissä näkyisi monta asiaa, perheen lisäukset ym. Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
 2. Muistan nämä maisemakortit, niissä on jotain taijanomaista

  VastaaPoista
 3. Tuo on jotenkin tutun näköinen kortti. Ehkä näin sen jokin aika sitten selatessani äidin kanssa hänen vanhoja joulukorttivarastojaan.

  VastaaPoista
 4. Taas niin upea kortti! Minä olen säästänyt mummojeni jäämistöstä kaikki kukkakortit. Jostakin kumman syystä näitä joulukortteja ei paljon ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin rouva tuossa jutteli korteista, hän kerää tiettyjen tekijöiden kortteja. Ajattelimme joulun jälkeen kokoontua korttilaatikoitten huomaan. Innolla minäkin odotan, mitä ruusukortteja sieltä löydän. Ennen kun en niihin kiinnittänyt huomiota.
   Naapuri kertoi, että kun keräilijöitä tulee enemmän ja enemmän, niin joidenkin korttien hinta nousee!

   Poista

Olen iloinen kommenteista!