tiistai 2. joulukuuta 2014

Tonttumainen horoskooppikalenteri 2.luukku


Kaunis on tämäkin kortti sieltä 50-luvulta! Tätini perhe lähetti Pyhäjoelta, eivät ole enää elossa hekään, tytär vain. Meillä oli siskon kanssa sitten myöhemmin kauhea jako näiden korttien kanssa. Me laitoimme ne joskus lattialle ja vuorotellen valitsimme, minkä kortin haluamme. Siksi tuossa kortissa on siskoni nimi. Se terkoittaa, että se on hänen!

Voi kuinka paljon juuri joulun alla leikimme naapurilasten kanssa noilla korteilla. Pelasimme huiskutusta, missä piti arvata, kuinka monta korttia kädessä on. Ja napsutusta siten että toinen sulki silmänsä, sitten napsautettiin ja toisen piti arvata, mihin korttiin on koskettu. Jos arvasi hän sai sen. Varmaan muitakin pelejä noilla korteilla keksittiin. Eräässä vanhassa muistelokirjassa tuli esiin korttileikki nimeltä nakkokortti. Siinä jaetut kortit kukin vuorollaan heitti sängyn päältä lattialle, sitten toinen perään. Hän sai kaikki ne kortit, mitkä olivat menneet toisen korttien päälle. Aika hauska!

Tällaisten leikkien vuoksi useat kortit ovat hyvin kuluneen näköiset. Vanhat kortit otettiin usein joulun alla esiin ja joulun jälkeen ne laitettiin piirongin laatikkoon. Mukana oli joulun uudet kortitkin.


Aurinko Jousimiehen merkissä seuranaan Merkurius. Jousi-mies-aika on sellaista, että aika ei tahdo riittää. Voi että sitä mennään sinne ja tänne ja jouluakin pitäisi tehdä. Varsinkin he jotka ovat tähän Jousimiehen aikaan syntyneet. He väsyttävät itsensä aivan kokonaan. Ja heillä on kauhea ilmaisutarve, pitävät kursseja, luentoja ja kokouksia ja läähättävät! Merkurius tuossa vierellä puskee päälle, onhan se vuorovaikutuksen ja uuden oppimisen planeetta. Pitäisi muistaa maksaa laskutkin ja tarkistaa tili. Ikävä yllätys, jos kassalla ei se ihana joululahja mahdukaan rahavaroihin.

Antiikin maailmassa tämän planeetan sai omia Hermes, joten siitä yksi nimitys Merkuriukselle 'jumalten sanansaattaja'. Kannattaa tässä kiireen keskellä, varsinkin Jousimiesten' ja Kaksosten miettiä tarkkaan mitä sanoo, On parempi viljellä positiivisia lauseita. Tässä viesti kaikille.

Merkuriuksen tehtäviin kuuluu kuitenkin juuri arjen kanssa selviytyminen. Jousimies-energia vain tahtoo olla niin hätäinen. Merkurius planeet-tana on symboli hermojärjestelmälle, käsille ja keuhkoille. Välillä kannattaa vetää oikein syvään henkeä ja rauhoittua, joskus kannattaa laskea kymmeneenkin ja laittaa kädet ristiin.

Merkurius viipyy tuossa Auringon kaverina koko joulun alustan ja siirtyy vasta puolivälissä joulukuuta Kauriiseen. Eipä silti. Tästä on tontunkin helppo tehdä juttua, sillä näinhän se Aurinko ja Merkurius toimivat joka joulu - vauhdikkaassa Jousimiehessä, heh.

Kasvava kuu on kuitenkin vielä Oinaassa, joten laitetaan asioita liikkeelle eikä meinata! Ja soitetaan hänelle, joka odottaa.

Sydänmuistoja, laulaa herkän kauniilla äänellä ystäväni Aila Nikola. Niitä nuo kaikki kortit on!


2 kommenttia:

  1. taisin jäädä koukkuun tähän siun kalenteriin, tää on niin mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei! Olen iloinen kun käyt kylässä! Mielenkiintoista se on minullekin tehdä! Sitä edelsi tietenkin kurkisteleminen ja penkominen noissa vanhoissa joulukorteissa. Ne herättivät niin monta ajatusta ja huomiota maailman menosta.

      Poista

Olen iloinen kommenteista!