maanantai 24. tammikuuta 2011

Paljon ruusuja päällä!

Säpsähdin tänään joogassa lattialla venytellessäni, kun painoin pääni alas ja näin paidan, joka minulla usein on siellä päällä. Tummansininen T-paita. Siinä oli kaksi valkoista ruusua!!! En minä ennen ollut niitä huomannut, olin nähnyt vain kaksi kukkaa.

Saman huomasin itämaisen tanssin harjoituksissa, kun vedin jo 10. vuotta käyttäämääni harjoitushametta päälleni. Sellainen tosimieluinen, pikkusiskoni minulle tuoma. - Löysin tämän kirpparilta ja ajattelin silloin sinua, sanoi hän. Ja se sopi minulle kuin nakutettu. Nyt löysin tuolta kullalle hohtavalta kuviokankaalta kultaisia ruusuja!! Enkä ollut ennen huomannut. Katso nyt!Alan tulla vainoharhaiseksi. Ruusuja yhtäkkiä kaikkialla. Minulla on kolme aamutakkia, joissa on ruusuja. En minä niiden vuoksi ole niitä hankkinut. Yksi niistä on tätini vanha, vieraat siihen ihastuvat. Toisen löysin kirpparilta, iso ja ihana, päällyskangas silkkiä, lämmin vuori mukana. Yhden ostin Halpahallista.

Kesämekon, jonka viimeksi hankin, vaaleanpunaisen, kohokuviosen, on ruusuinen. Marimekon jouluessu, lämpimän punainen, on ruusuinen. Kuinka monta lisää? Itämaisen tanssin pukua? Kuinka monta ruusua on ollut hiuksissani?  En tohdi laskea. Niitä on monen väristä. On tarvittu monenlaisen asun kanssa.

En jaksa enempää katsoa...pikkuhousujen punainen kuvio? Rintsikoissa? Pöytäliinoissa? Nilkkasukissa? Nenäliinoissa? Entä koruja? Huh!

Anti olla.

Ei kai muilla ole ruusuja päällä?

4 kommenttia:

 1. Oi,
  on niitä ruusuja tainnut olla päällä ja ympärillä. Jotenkin ne ovat kiehtoneet koko ikäni. Alkaen nuorena tekemästäni valkopohjaisesta, ruusukukkaisesta täyskellohameesta. Arvatkaapa kun se heilahteli tansseissa! Olen jopa hillinnyt ruusukuvioitani, koska kaikki eivät sitä ole ihailleet.
  Mutta ruusun tuoksua pitää olla...

  VastaaPoista
 2. Ruusu mekko, voi olihan minullakin 12 vuotiaana . Äitini sen ompeli. Kyllä oli mieluinen.Siinä oli isoja ruusuja. Osuuskaupan kangasosastolta ostettiin kangasta.Sisko sai myös samanlaisesta kankaasta tehdyn ruusumekon. kirj. Amalia.

  VastaaPoista
 3. Oi, meitä on monta.
  Ruusumukit ovat suosikkejani, vasta 4 koossa, joista 2 kirpparilta.
  Vanha vihree lomapakkoni levisi joulun jälkeen ja surffasin kotimaisia nahkalompakoita.
  Löysin sivun, josta tilasin karjalaisen naisen tekemän ruusulompakon.Nahka on kuulema Italiasta.
  Se on hurmaava!
  Anja,tansseihin täytynee etsiä ruusumekko tai ommella ite.
  lämmöllä Helena

  VastaaPoista
 4. Tosiaan, kävin vasta kylässä ja mitä taas näinkään! Tuolit olivat päällystetyt ruusukuvioin ja pöydässä ruusumukeja. Oih-huokaisuja minulta!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!