tiistai 11. tammikuuta 2011

Ruusu ja astrologia!


Ensinnäkin, tämä kasteinen maalaukseni pienistä äitienpäiväruusuista sopinee minulle, sillä olen niin vankasti vesi-elementtinen olento astrologisittain. Eli olen vesi-rapu-Aurinko, vesi-skorpioni-Nousumerkki ja kaiken tulvaksi vesi-kalat-Kuu, tietenkin Venuksenikin on vesimerkissä Ravussa, kuten myös Merkurius.

Onkin mukava tehdä mielikuvaleikkejä astrologisesti. Muistaa vain täytyy, että olen astrologiassa vasta alkujen alussa.

Elementit; tuli, maa, ilma ja vesi voisi jollakin tavalla määritelläkin horoskooppimerkkien suhteet Ruusuun.
Ilman muuta juuri maa-merkit; härkä, neitsyt ja kauris rakastavat ruusuja. Ilmamerkeille; kaksonen, vaaka ja vesimies, joille usein sanat joko lausuttuna tai kirjoitettuna, myös ruusu on viestinviejä. Vesimerkeille; rapu, skorpioni ja kalat taas tarttuvat ruusuun tunteiden kautta. Ja tulimerkeille; Oinas, Leijona ja Jousimies, ruusu on merkityksellinen statuksen ja näyttävyyden kautta.

Mietin ystävieni kautta eri merkeissä sitä, miten he ruusuun suhtautuvat.

Mukana kulkee tietenkin myös Venus (kreikkalaisittain Afrodite), rakkauden jumalan, rakkauden ja kauneuden planeetan symboli ja varmaankin itse Ruusun planeetta, uskoisin. Venus pyörii Auringosta eli aurinkomerkistä 47 asteen etäisyydellä. Jos lasken Aurinkomerkistä mihin suuntaan tahansa, niin Venuksen on mahdollista olla itse Aurinkomerkin kanssa neljässä muussa eri merkissä, siten että ne ovat lähellä Aurinkomerkkiä. Joten Venukselle mahdollisuus olla jossakin maamerkissä on aika suuri! Ja siten ruusurakkaus löytyy melkein kaikilla. Kuka ruusun voisi ohittaa noin vain!

Oinas ja ruusu: Tiedän muutaman oinaan, enkä ole heidän pihallaan ruusuja nähnyt. Oinas on kärsimätön, ja toimelias. Ruusu hänen pihallaan olisi aivan liian epäkäytännöllinen. Kyllähän hän ilahtuu ruusukimpusta, mutta ei erikoisemmin siihen syvenny, saatikka hoitaisi sitä. Veden vaihtaminenkin voi tuntua jonnin joutavalta.

Härkä ja ruusu: Passaa kuin paita ja peppu. Härällä voi pihallaan olla juuri ne komeimmat ruusulajit, joita hän ihailee, hoitaa ja mieluusti vieraille näyttää. Ruusut saavat härän kasvot aina hymyyn.

Kaksonen ja ruusu: Kaksonen haluaa sanoa kauniita sanoja. Jos hän ruusuja jollekin vie, niin runo pitää olla mukana. Mutta ne kaksoset, joita tunnen, eivät myöskään harrasta ruusuja puutarhassaan. Tila pitää antaa terveellisille kasveille, niissä pitää olla ideaa ja merkitystä.

Rapu ja ruusu: Rapu ymmärtää ruusun sanoman. Sille on tärkeää minkä värisiä ne ovat ja mitä ne viestittää. Yksi tummanpunainen saa posket hehkumaan, keltaiset tekevät hänet iloiseksi ja valkoiset kainoksi.

Leijona ja ruusu: Ei leijona itse ehdi niitä kasvattaa. Hän voi tilata ne puutarhalta, kerran istuttaa, mutta ei ole malttia hoitamiseen. Koreutta ja näyttävyyttä ne edustavat niin kauan kuin kukoistavat.

Neitsyt ja ruusu: Jotenkin kuvittelen, että ruusu on juuri neitsyen kukka. Hän arvostaa ruusussa kaikkea yli muun, tuoksua, värejä, sen syvyyttä ja runsautta, sen kalleutta myös.

Vaaka ja ruusu: Vaaka vie ruusuja sinne, missä hän haluaa pyytää anteeksi tai missä on sovinnon paikka, tai ketä hän todella haluaa arvostaa. Ruusuissa on ideaa.

Skorpioni ja ruusu: Skorpioni voi turhautua ruusupuskista. Kerran piston saaneena hän ei koommin koske. Skorpioni on joko tai. Hän saattaa olla vahvasti ruusuihin ihastunut tai on välinpitämätön. Ruusu merkitsee joko suurta rakkautta tai jos ei sitä ole, voi puska olla kestäviä neilikoitakin. Tai jos nyt kerran ruukataan, niin sitten. Hän ajattelee ihmisiä sen kautta, mistä he tykkäisivät.

Jousimies ja ruusu: Kunhan ne ovat leikkoruusuja. Ruukkuruusukin voi kiireessä jäädä kastelematta. Mutta jos se rakas tuo ruusuja, niin jousimies on myyty, leijuu ilmassa ja luottaa rakkauteen, ainakin sillä hetkellä.

Kauris ja ruusu: Kauriille ruusut merkitsevät perinteitä ja vanhoja arvoja. Ruusut ovat arvokkaita, ne eivät ole jokapäiväisiä. Kauris haaskaa harvoin rahaa kukkiin, mutta usein ne ovat ruusuja. Silloin ne todella ovat tarkoitettuja jollekin henkilölle.

Vesimies ja ruusu: Siskoni vesimies on laajamielinen. Hän sijoittaa ruusut tarkkaan määrätylleen paikalleen puutarhassaan ja miettii minkä kasvin kanssa ne viihtyvät. Viimeksi kun tapasin siskoni, hän suunnitteli köynnösruusut portin pieliin. Hän ajatteli, että ne ovat arvossaan ja osoittamassa myös arvoa vieraalle, joka siitä astuu.

Kalat ja ruusu: Kalat ovat usein juuri kukkien hoitajia. Ainakin Kala-ystävilläni on paljon kukkia huoneissakin, ja puutarha on heidän sydänjuttunsa. Eräs Kalat-ystäväni voitti yksi vuosi puutarhallaan ensi palkinnonkin. Hän paneutui puutarhaansa koko sydämellään. Hän melkein aavistaa, milloin kukat haluavat vettä ja miten ne voivat, jopa tuntevat.

Tietenkin olisi myös kauhean antoisaa tehdä ruusumielikuvat Venuksen ympärille, mutta jotenkin Venus on itse ruusu. Muistinkin erään kauniin tarinan Afroditesta, mutta se liene jo toinen juttu!

4 kommenttia:

 1. Tunnen yhden (ehkä sinun ikäinen) Aurinko Leijona-naisen, jolla on suurin ja komein ja ihanin kukkapuutarha, mitä ikinä olen nähnyt. Kasvilajeja on varmaan toista sataa ja kun kukinta keväällä alkaa kymmenillä eri sipulikukilla niin se loppuu vasta myöhään syksyllä viimeisillä vahvoilla vanhoilla perennoilla. En tiedä hänen Venustaan, voisi olla Ravunkin puolella hedelmällisessä maaperässä,
  kotipuutarhan kauneudessa.
  Leijonan kukka voisi olla suuri ja mehevä pioni,
  yltäkylläisen oloinen, jotenkin kuin kuninkaallinen?
  Ainakin hänen pioninsa ovat lautasen kokoisia,
  eri värisiä ja kokoisia.Ne reunustavat suurta ympyräpenkkiä, jonka halkaisija on varmaan 6 metriä..
  Myös isäni, Aurinko Leijona, pitää pionin kukista. Kurttulehtiruusun hän ajoi aikoinaan traktorilla armotta nurin kun se levisi.

  Aurinko Kauris, vanha rouva ystäväni taas pitää hyötypuutarhaa, ihania yrttejä ja valtavia valkosipuleita. Hän on myös tuonut ulkomailta paljon siemeniä ja istuttanut monet erikoisemmat puuntaimet pihalleen.
  Maanmerkkinä monivuotisten ja helppohoitoisten kasvien ystävä.

  Molemmat ovat entisiä maatalon emäntiä ja tietävät puutarhansa kukoistavan sillä itellään, jota vielä navetan takaa kompostikasasta löytyy.

  Molemmilta olen saanut täydennystä pistokkaina/ taimina omaan puutarhaani.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nikki! Et aivan tyrmää mielikuviani.
  Jossakin oli horoskooppi sopivista kukista eri merkeille. Kunhan löydän laitan linkin mukaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, tuon härän suhteen ruusuun allekirjoitan kyllä. =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Laitathan vaikkapa etunimesi loppuun, että tiedän kuka juttelee kanssani. :)

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!