perjantai 28. tammikuuta 2011

Ruusuja Maisalle!

Se oli ukkoni idea! - Se Maisa kyllä tarttis nyt kukkia, sanoi hän kaupunkireissullamme. - Ruusuja! sanoin minä. Ja ajoin suoraan InterFlora-kukkakauppaan, sillä Maisa ilmoitti lehdessä, että häntä ei saa häiritä. Hänen työnsä on tärkeää. Joten ostin kaksi komeaa tummanpunaista ruusua suoraan hänen kotiosoitteeseensa. Ja kailotin kukkakauppiaille, millaiselle ihmiselle lähetys on menossa. En usko että olen ainoa, joka hänelle kukkia ostelee.

Miksi ruusuja Maisalle?

Ylpeänä kerron hänestä. Sillä ilman häntä ja hänen toimeliaisuuttaan en olisi pariin vuoteen voinut hoitaa työtäni, kotitilanne ei olisi niin hyvä kuin se nyt on, ja ilman Maisaa ukkoni kunto olisi tosi vakava. Maisa (Marja-Liisa) Karjula on valittu vuoden Geriatriksi. Hän on tehnyt pioneerityötä vanhustenhoidossa, perustanut Raaheen muistipysäkin (Ikäihmisten poliklinikka), jossa jokainen halukas 65-vuotias tulevaisuudessa testataan. Hyvällä lääkinnällä voidaan potilaan muistivaurioiden sairautta jarruttaa monia vuosia eteenpäin, kuten tässä meilläkin. Tämä on suurille ikäluokille tosi tärkeä juttu juuri nyt!

Kunpa tietäisin hänen tähtikarttaansa. Ehkä siellä on toimeksipaneva Oinas ja vesipainotteinen nousumerkki, Mars varmaankin tulimerkissä. Sillä hän on hyvin joutuisa ihminen, hyvä organisoimaan, samalla lämmin ja myötätuntoinen, helposti lähestyttävä lääkäri.Siis uskomaton kyky!

Laitanpas Helenan ruusuvarastosta tähän Maisan ruusut ja sävelmän joka muistuttaa meidän kaikkien ikääntymisestä kauniisti!4 kommenttia:

  1. Kyllä Maisa on ruusut ansainnut.Olen myös ollut tekemisissä Maisan kanssa, kun omaiseni oli hänen potilaansa. Oikea valinta vuoden Geriatriksi. kirj. Amalia.

    VastaaPoista
  2. Ruusuja laskettiin tänään myös toiselle tuhtinaiselle, ukkoni siskolle, joka haudattiin tänään. Nyt on Eino ainoa elossa oleva siitä perheestä. Mutta hyvin jaksoi ukko-kulta, jopa tervehdyssanat pitää.

    Näin on elämä; ruusuja ilolla, ruusuja surulle!

    VastaaPoista
  3. Heippa,
    Astuin sisään ruusutarhaan tänään.
    Outoa, ettei mikää kuva kelvannut muotokuvakseni.
    lämmöllä Helena

    VastaaPoista
  4. Maisa näyttää syntyneen 22.9.1961. Aurinkomerkki lienee todennäköisimmin neitsyt!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!