perjantai 11. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 11.12.2015

Nyt katselin ensin päivittämääni vanhaa joulupaperia ja etsin siitä aihetta, josta haluaisin kertoa astrologista näkökulmaa. Siis yleistä horoskooppia tämän hetken tähtitaivaasta ja sen planeettojen sijainnista astrologisesti. Tähtien tutkijat voivat huomata, että astrologinen planeettojen sijainti kulkee aina yhtä merkkiä edempänä, kun taas Ursan tähtikartoista planeetat löytyvät vielä edellisestä merkistä. Tonttu ei setvi tätä enempää, toipahan vain esille tämänkin puolen. On muuta tekemistä, kuten kuvasta näkee.Mikähän taivaalla kuvaisi lahjoja ja lahjojen valmistamista, tekemistä ja antamisen ajatusta? Mikä on paras lahja?

Vesta on pieni asteroidi taivaalla, jota valonkantajaksi myös kutsutaan. Kun edellä juttelin Pallas Athenesta ja eteeni tuli se, kuinka on hyvä huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta voisi auttaa muita, niin Vesta on siihen jatkoa. Vesta nimittäin muistuttaa luoda tyytyväisyyttä omaan elämään. Miettiä sitä mitä on saanut, ei sitä mitä tahtoisi eikä saa. Tyytyväinen ihminen voi olla ilona myös muille. Ja sitä juuri tarvitaan nyt, kun on niin monenlaista pelkoa ja epätietoisuutta maailman menosta ympärillä.

Vesta on nyt Oinaan tuli-energioiden alla. Voisi melkein todeta, että kun sytyttää tulen ja lämmittää tuvan, voisi lämmittää myös mielen, se kantaa ja antaa voimia. Kreikassa muinoin Vesta nimitettiinkin kotilieden jumalattareksi. Se vaalii kodin turvaa, valtioiden rauhaa ja maata.

Näin joulun alla tämä voisi muistuttaa meitä kaikkia olemaan kodin ja joulun rakentajia sen parhaassa merkityksessä. Turvallinen koti on lapselle ja lähimmäisille se kaikkein paras lahja, minkä tällaisina aikoina voi antaa ja saada.  Turvapaikanhakijat ovat tässä olleet meille kirkas peili katsoa omaa tilaamme. 

Ja pikkuisen sitä tonttumaista iloa mukaan!

PS. Tänään on myös uusi kuu Jousimiehessä! Otetaan joku harmi pois ottamalla siihen uusi asenne ja uusi suunta.

Ongelmana on, kuinka olla tarpeeksi avoin ja turvassa yhtäaikaa.

W.A.MATHIEU (Listening book)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!