tiistai 8. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 8.12.2015

Ihastuin vanhan joulupaperin johdatuksesta. Eihän tämä niin vakavaa ole. Joulun alla saa olla leikkimielinen. Eli katson ensin minkä kuvaamani joulupaperin olen päivännyt tälle päivälle ja  siitä varmastikin saan idean siitä, mitä etsin tähtitaivaalta ja mitä se puhuu.

Oi, kuvassa on vesielementti; lumi ja virtaava joki. Näkisin, että se ei ole vielä jäässä. Kuun sirppikin taitaa olla aivan tämän hetken juttu.  Mutta mikä kuvaa taivaalla vesielementtiä tällä hetkellä?  Sen katson tämän päivän tähtikartasta.


Löysin sieltä sekä Kuun että rakkauden planeetan Venuksen siirtyneenä jo Skorpioniin. Skorpioni kuvaa vesielementtiä hyvin syvämietteisesti ja rakkaus suurimpana tunteena myös vettä. Vesi liitetään aina tunteiden maailmaan. Mitä on syvällinen rakkaus? 

Nyt ovat esillä syvimmät tunteet. Koska Skorpionin tähdistöenergian on tuhansien vuosien kokemustuntemusten kautta katsottu luotaavan syvälle suuriin tunteisiin ja jopa mystiikkaan, on varmaankin jo yhteiskunnallisesti hetki ja tilanne joka puolella Eurooppaa, jolloin etsitään todellista inhimillisyyttä, pyyteetöntä rakkautta.

Ihmisten tunteisiin liittyy nyt kaikki äärimmäisestä pelosta äärimmäiseen rakkauteen ja toivoon. Voisit kysyä itseltäsi mitä löydät sieltä? Jokainen voi tahollaan taistella pelkoa, Iisiksen kylvävää tunnetta, vastaan, Kuu liikuttaa juuri nyt meidän vettämme kehossamme ja Maan pinnalla hyvin tunteenvoimaisesti. Maa odottaa kirsiä, jäätymistä suojatakseen sen kasvit. Mutta tarvitseeko sydäntä kylmettää? 

Sisällämme on kesytettäviä erämaita,
ja voimme kohdata vihamielisiä olentoja,
mutta nekin tottelevat paremmin 
silkkihansikkaan kosketusta
kuin ruoskan sivallusta.

STEPHEN LARSEN

Ps. Olen poiminut aforismit kirjasta Kultasuoni, Matka luovuuden sydämeen, Julia Cameron, 1996.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!