torstai 17. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 18.12.2015

Joulu lähestyy vääjäämättä. Siihen liittyy paljon kaunista, mutta paljon myös negatiivista. Kuuntelin suurella mielenkiinnolla radiosta Miina Supisen haastattelua hänen uudesta fantasiakirjastaan Mantelimaa, jossa joulua ei katsottu ollenkaan vaaleanpunaisen usvan läpi.

Minkähän vinkin seuraava joululahjapaperi minulle antaa? Tuli kultainen paper! Kultainen nuoruus, vaaleanpunainen lapsuus...nyt on onneksi valkoista maassa.


Mikä taivaalla olisi kultainen planeetta? Voisiko jokin planeetoista sisältää etsittyä kultaa? Asteroideista ainakin on löydetty monenmoistakin vuoksi on moni saanut surmansa. Jos maahan tippuisi kultainen meteoriitti, olisi se sensaatio ja varmastikin sota!

Merkurius lähestyy Plutoa Kauriissa. Pluto on niin voimakas vaikutteiltaan, että yksi pieni Merkurius ei muuta sen valtaa. Mutta se voi viestiä Plutolta jotakin. Otan tähän astrologi Anne Masseyn välittämää tietoa Plutosta. Jos joku haluaa, siitä voi tutkailla Pluton hidasta liikettä eri merkeissä ja eri vuosisatoina. Sehän kiertää Auringon n.250 vuodessa. Yhdessä merkissä se viipyy noin 20 vuotta. Mitä Pluto Kauriissa (2008-2023) opettaa meille henkisellä tasolla?

Yhteiskunnalliset muutokset heijastuvat yksilöön ja yksilö pureskelee niitä hitaasti. Kauris-energia järkeistää ja järjestää. Joten kaikki elinkelvottomat ja huonosti suunnitellut rakennelmat pirstoutuvat tänä aikana. Yksilö ei ymmärrä tätä heti, ei kansakuntakaan. Vanhan asian, olkoon se sitten kuinka nurinkurinen, puolesta taistellaan kovasti. Muutoksen hyvää puolta ei tiedosteta kuin aikojen kuluttua. Riittääkö tiedostamiseen edes tuo 20 vuotta? Ihmisen minuus ja arvot paljastuvat kyllä aika pian muutoksissa, ja hän hämmentyy itsekin. Muutoksissa ja kriiseissä paljastuu ihmiselle itselle usein yllättäviä piirteitä, jotka tulevat esiin 'varjosta'.

Merkiuksen vierailu Pluton voimien alla muistuttaa taas tästä. Hämmennyksen usvassa on hyvä keskustella mieltä painavista asioista. Kun sanat tulevat ulos, ovat ne objektina itsellekin ja asian näkee selvemmin.

Maailma on täynnä ihmisiä,
jotka ovat lopettaneet itsensä kuuntelun
tai kuuntelevat ainoastaan lähimmäisiään
oppiakseen mitä heidän pitäisi tehdä,
kuinka heidän tulisi käyttäytyä
ja millaisten arvojen vuoksi
heidän kuuluisi elää.

JOSEPH CAMBELL

2 kommenttia:

 1. Jouluun ladataan hyvin paljon odotuksia, jotka eivät joka perheessä mitenkään voi toteutua. Kunpa muistaisimme, että vähemmällä työllä ja tavarallakin voi joulua viettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi! Tähän tähtäänkin loppuluukuissani. Olen kaikki kirjoittanut etukäteen.
   Kunpa siis jokainen voisi olla tyytyväinen omaan tekemisiinsä. Joulu on myös aina yksilöllinen juttu.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!