tiistai 1. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 1.12.2015

Minun aina vain tekee mieli leikkiä, varsinkin joulun alla. Tämä mitä nyt olen tehnyt, vastaa jotenkin sitä kaikkea jouluaskarta, mitä lasten kanssa olen aikoinani tehnyt, vieläkin. Nyt nimittäin yritin silittää vanhoja joulupapereita.

Olen joskus keräillyt kauniita joulupapereitani. Kuten äiti aikoinaan teki. Hän teki ehkä sen vuoksi, että saattoi käyttää ne aina uudelleen. Hän säilytti niitä lipaston laatikon pohjalla. Joskus sain niitä katsella. Minä olen kerännyt joulupapereita sen vuoksi, kun ne ovat niin kauniita. Kaikkea ei raski heittää pois.

Nyt laitan niitä kalenteriini. Ehkä paperi on jollekin tuttukin ja tuo muistoja mieleen. Samalla harjoittelen erästä harrastustani, nimittäin astrologiaa, vähän kuitenkin tonttumaisella silmäniskulla, ei siis turhan vakavasti. Mutta ihan oikeasti katson tämän hetken planeetat kuinka ne sijoittuvat tuolla taivaalla ja missä kulmissa ne ovat keskenään. Teen ne kartat muutaman päivän välein tuolla astro.fi-sivustolla. Kuuhan liikkuu jo parin päivän päästä seuraavaan tähtikuvioon, mutta muut planeetat hitaammin, jotkut tooosi hitaasti.


Kuu Leijonassa; Lapsille alkoi vähän levoton kausi. Heitä on hyvä pitää nyt sylissä, luoda heille se joulun tunnelma adventtikynttilöin, Leikkiä heidän kanssaan. Olla leijona-emo, joka tuo myös julki omat odotuksensa. Tänään kannattaa kertoa, että vain kaikki yhdessä voidaan rakentaa mukavan joulunaika. Koska joulun suurin merkitys on olla yhdessä ja huomata toiset. Auktoriteettia tarvitaan, ja itsekunnioitusta. Tämä kaikki on hyväksi tällaisina aikoina, jolloin lapsetkin kuulevat sivusta maailman raakuuksista ja varmasti puhuvat niistä keskenään, eikä sielläkään vältytä kauhisteluilta eikä suurenteluilta. Nyt on syytä olla se tavallinen turvallinen läheinen.

On uskomatonta kuinka uskomaton voi tavallinen ihminen olla.
George F. Will

8 kommenttia:

 1. Kaunis paperi, taitaa olla jostain kasikytluvun puolenvälin paikkeilta. Yhtenä vuonna silloin oli Aku Ankan lukujärjestyksenä nuita baby Disney hahmoja. Järkkärinä ollessa piirrettiin niitä läpi paperille ja sitten väritettiin erilaiset ympäristöt ja tapahtumat kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika työläs väritystehtävä, kun niitä nyt saa netistä mielin määrin. Mutta itsetehtyä kaikki! Kiva kun tunnistit tuollaisen paperin.

   Poista
 2. Kaunis paperi ja kiva postaus. Nyt siis joulukuu on jo alkanut. Ulkona on lohduttoman pimeää ja synkkää eikä yhtään lunta. Tervtuloa blogivierailulle: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
 3. Kiva idea joulukalenteriksi :) Mielenkinnolla odotan jatkoa ...

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista että olet tehnyt itse tuon astrokalenterijutun. Onnistuisinkohan minäkin? Olen nimittäin seurannut ja tilannut sieltä kalenteria, mutta ilmeisesti se on maksullinen. Olen kiinnostunut kyllä kaikesta niihin liittyvästä ym. Paperi on jotenkin tutun näköistä, on voinut olla minunkin aikana...lapsuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea voi oppia. Toki seuraan, eli teen tietyille päiville yleisen tähtikartan. Astro.fi- sivustolla on astrokauppa, mistä tosiaan voi tilata itselleen henkilökohtaisen astrokalenterin. Sellainen on minullakin, josta voin ottaa monenlaista vihjettä ja oppia. Tämä tonttukalenteri on vain omaa harjoittelua tässäkin harrastuksessa.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!