keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 9.12.2015


Tällä kertaa katsoin karttaa ennen kaunista joulupaperiani. Juuri nyt kun on ohitettu tärkeä itsenäisyyspäivän aika, löysin kartalta erään huomattavan ja tärkeän yhtymän. Siellä on vieri vieressä, tarkempana yhtymänä juuri itsenäisyyspäivänä kulkeneet kaksi tärkeää taivaankappaletta: Pluto ja Pallas Athene Kauriissa. Pluto on nykyään nimitetty kääpiöplaneetaksi, kun se välillä 'alennettiin' planeetasta asteroidiksi.

Astrologiassa Pluton kulmille kuitenkin annetaan se kaikkein voimakkain merkitys, varsinkin kun se jakaa energiaa henkilökohtaisten planeettojen kanssa (Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus ja Mars). Sen kulmat ovat pitkäkestoisia, jopa kolmekin vuotta, koska se kiertää niin laajaa matkaansa uloimpana muista. Pluto ilmennetään henkisen muutoksen planeetaksi, kuoleman (transformaatio) ja koko ihmiskunnan koskettajaksi. Pallas Athene on asteroidi, jonka merkitys on katsottu olevan isän tyttäressä, soturihahmossa ja viisaudessa.

Mikseipä tuo joulupaperin enkeli suuren sydämen kanssa olisi kuin Pallas Athene johdattelemassa yhdessä Pluton kanssa ihmiskuntaa tämän hetken suurissa muutoksissa. Kauriin energia molemmilla taivaanrannan kulkijoilla edustaa velvollisuuden kantoa ja vastuuta, päämäärätietoisuutta, vahvuutta ja luottamusta. Varsinkin kun Pluto on neliössä Marsin ja Uranuksen kanssa, voisi Pallas Athene tässä pehmentää kuviota. Täytynee kuitenkin muistaa, niin hyvää kuin Pallas tahtoisi tuossa kuviossa jakaa, se on Pluton alaisena. Muutosta emme voi estää, mutta Pallas ehkä ohjailee meidän ajatteluamme. Toivottavasti suunta on oikea.

Liitän tähän loppuun suoraan astro.fi-sivustolta (jossa teen myös tulkitsemani kartat) kopion Seppo Tanhuan tulkitsemana Pallas-asteroidin sisällöä, josta näkyy kuinka osuva on tämä Pallaksen energia tähän aikaan. Tämä yhtymä alkoi joulukuun alussa, vähän aiemminkin, ja kestää joulukuun puoleen väliin. Nyt on Pallas ohittanut Pluton. Pallas viestittää huolenpidosta itseä kohtaan, jotta voisi auttaa muita.


Pallas

Viisauden neitsytjumalatar Athenen nimi annettiin Ateenan kaupungille, joka oli kreikkalaisen sivilisaation älyllinen keskus. Sodan ja voiton jumalattarena Pallas, taktiikan ja strategian mestari, oli taistelussa voittamaton. Ateenan suojelijana ja vartijana Pallas käytti viisauttaan opettaakseen kansaa rauhanomaisesti sopimaan erimielisyydet ja säilyttämään laki rauhanomaisin keinoin. Astrologisesti Pallas hallitsee ne parantamistekniikat jotka yhdistävät mielen ja ruumiin. Erityisesti Pallas hallitsee kaikkia mentaalisia itsensä parantamisen tekniikoita visualisointi, vahvistus, meditaatio, mielenhallinta, ohjattu mielikuvitus ja hypnoosi. 

9 kommenttia:

 1. Kauheaa, eihän se Pluto mikään asteroidi voi olla! =) Huh, hyvä kun tulivat tieteilijät järkiinsä. =))))))

  Ihana on tontun kalenteri. Laajempi kuin miun tonttukalenterini jossa vain minä olen tonttu. =D

  VastaaPoista
 2. Vähiin käyneet Pallas-valkosolu-SOTURIT
  yrittävät nujertaa Pluton näkymättömät elämän ja kuoleman virukset.
  Mars nostattaa neliöllä kuumetta,
  parantaakseen,
  mean Apoge Lilith Marsin seurana pitää lukemat
  neljättä päivää yli 38.
  Kait tällä kärvistelyllä on sitten joku syvempi tunnemerkitys,
  on vaan Lilith niin musta piste ettei näe.

  Ei paljon löydy luovaa visualisointia eikä mielikuvitusta,
  peiton alle ja äkkiä.
  Uranus jaksaa just ja just nostaa sitä peiton reunaa...:)
  IC:llä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ystävä hyvä! Ehkä jotakin sinun henkistä puoltasi hoidetaan nyt. Olet ollut lujilla näin joulun alla! Olisiko hyvä käydä jo lääkärissä? Ettei keuhkokuumeeksi mene. Jos vaikka tuo Uranus käskis.

   Poista
 3. Joulupaperi on yksinkertaisuudessaan niin kaunis. Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Eikö kukaan ole löytänyt sille kierrätystä. Nuo teipit ovat vain niin inhottavia. Ennne ei niitä ollut, käärittiin narua ympärille.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!