tiistai 22. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 22.12.2015

Olen tainnut katsoa tähtikartan melkein puhki, tonttumaisesta näkökulmasta. Mitäs jos antaisin joulupaperin puhua vuorostaan ja jättäisin kartan syrjään.


Kyllä vain. Tämä on tosi kaunista paperia. Niin suomalaista! Tulee heti mieleen eräs kauneimmista joululauluista; Varpunen jouluaamuna. 

Miksikähän suomalaisessa joulumaisemassa on useimmiten pieni mökki? Eikö suuri kartano luo sitten joulutunnelmaa? Kuuntelin radiosta erästä tutkimusta. Tosin en tiedä kuinka tosipohjalta sitä oli tehty, mutta näin siinä kerrottiin. Köyhä on anteliaampi kuin rikas. Köyhä on sitä empatian vuoksi, koska on itse kokenut puutetta. Jos köyhä tulee rikkaaksi, on hänen vaikeampi antaa. Jos rikas tulee köyhäksi, ymmärtää hän antamisen lahjan. Jutussa kuitenkin pähkäiltiin sitä, että onko jo ihmisen luonteessa se anteliaisuus ja saituus. 

Tämä kuva puhuu anteliaisuudesta. Lintu on onnellinen jyvistä. Mietin kuvaa katsellessa, mikä olisi anteliaisuuden mittari tänä päivänä. Mitäs jos se onkin aika? Kuinka paljon aikaa annat toiselle? Sellaista aikaa, jolloin todella keskityt vain toiseen? Siihen voi jokainen vastata itse. Valitettavasti tuota aikaa ja huomiota hakevat monet lääkäreiltä, terapeuteilta ja jopa baarimikoilta tai bussikuskeilta tai oudoilta ihmisiltä matkustaessaan. Monet maksavat, että joku heitä kuuntelee. 
Arvokkain lahja on ajan ja huomion antaminen toiselle. Kannattaa miettiä pihtaako juuri sitä tärkeintä 'muka kiireeseen', toissijaiseen vai varastatko omalla turhanpäiväisellä läpinällä sitä toiselta. Uskon kuitenkin ihmisen hyvään tarkoitukseen. Usein olemme niin väsyneitä, ettemme jaksa keskittyä toiseen. Siihen nimittäin tarvitaan energiaakin yhtä hyvin kuin sydämen halua.


Elämä on tehty ajasta.

BENJAMIN FRANKLIN


4 kommenttia:

 1. Eilen paketoin lahjoja ja löysin avaamattoman rullan juuri tuota kaunista paperia. Ja kaikenlaisia muitakin säästettyjä joulupapereita löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi! Joku toinenkin laittanut talteen. Tykkään, että liian paljon kaunista ja käyttökelpoista nakataan surutta roskiin.

   Poista
 2. Kuuntelemisen taito on monelta tyystin kadoksissa. Kuuntelemalla toista ihmistä antaa hänelle aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...kyllähän tuota kirjoitin itsellekin, muistutukseksi. Sanotaan, että aika on rahaa. Mutta onko se rahasta pois, jos antaa toiselle aikaa. Kuvittelemme vain.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!