lauantai 12. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 12.12.2015

Ohhoh! Huomaamattani olen käyttänyt tätä joulupaperia nyt toistamiseen. Paljon lunta. Sitä täälläkin odotellaan. Tuolla ikkunani takanakin kaikki taas vetenä. Kurjaa! 

Tarvitseekohan minun ottaa vieläkin esiin vesielementti astrologisella kartalla? Ehkä täytyy. Nyt kerron teille kaukaisesta pitkää taivalta tekevästä Neptunuksesta.Neptunus on Kalojen vetisessä elementissä. Se siirtyi Kaloihin vuonna 2012 helmikuussa ja oli suuri juttu. Nyt se on siellä 7 asteessa. Eli kun se kulkee 30 asteeseen Kaloja, on se siinä merkissä vuoteen 2026 asti. Neptunus on Kaloissa omimmillaan. Kreikkalainen merien jumala kypsässä ja viisaassa Kalojen merkissä. Vaikka eipä siltä oikein riitä myötätuntoa ihmiskunnalle nykyäään, päin vastoin. Neptunus pitää Äiti-Maan puolta. Se on kosminen planeetta. Meret vyöryvät välillä hyvinkin vihaisina ja tulvivat hukuttaen ihmisiä ja särkien heidän kotejaan. Veden uhma valtaa alleen jopa saaria ja rantoja. Jotakin pahaa olemme tehneet Äiti-Maalle!

Tämä on nähty. Toisaalta Neptunus särkee kaikki illuusiot siitä, että olisimme maailman herra ja voisimme itsekkäästi aina tavoitella parempaa ja parempaa fyysiseen elämäämme ja käyttää luonnon varoja siihen. Juuri tällä hetkellä Neptunus on kuitenkin sektiilissä uutta kasvua alkavan Jousimies Kuun kanssa. Se aantaa toivetta ja sydämen uskoa hyvään. Neptunus on myös sekstiilissä Merkuriukseen, sekin Jousimiehessä. Kaikki keskustelut ovat vireillä paremman maailman puolesta. Neptunus on neliössä Saturnuksen kanssa. Se on oikeastaan turvallista. Jospa Saturnus rajoittaisi Neptunuksen toimia, samalla kun kritiikki nousee kaikkeen siihen, missä ihmiskunta on uskonut illuusioonsa kaikkivoipaisuudesta. Katsoin vanhaa (2012) Astrologian Taika-sivua, jossa Neptunuksen tulo Kaloihin on nimetty 'kuohunnan ajaksi'. Sitä tämä kyllä on.

Kuutarhassa tämä aika nimetään 'univeraaliksi usvan ajaksi'. Neptunus vaikuttaa yksilöön yhteisöllisyyden ja oikeastaan jo maailmankaikkeuden kautta eli energiat kostautuvat koko Aurinkokuntaan ja Maahan.

Mutta näin joulun alla kaivan Neptunuksesta parhaan puolen. Sitä tarvitsemme. Neptunuksella on myös intuitiivinen viisauden puoli. Se herättää, havahduttaa mieltä ja ajatusmaailmaa. Kerrotaan, että se myös aukaisee ihmissydäntä ottamaan vastaan ja jakamaan aivan uudenlaista rakkautta; kosmista, pyyteetöntä rakkautta ja ymmärtämisen valaistusta. Haluaisin luottaa siihen.


Me tiedämme tämän; 
kaikki asiat liittyvät toisiinsa niin kuin veri,
joka liittää suvun yhteen. 
Kaikki asiat liittyvät toisiinsa. 
Kaikki mikä tapahtuu maalle,
tapahtuu myös maan pojille.
 Ihminen ei kutonut elämän verkkoa. 
Hän on vain yksi säie siinä.
Kaiken mitä hän tekee verkolle, 
hän tekee itselleen. 

PÄÄLLIKKÖ SEATTLE

2 kommenttia:

  1. Päällikkö Seattlella on paljon viisaita ajatuksia.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tämä Seattlen viisaus olisi nykyajan päättäjilläkin. Nyt se Ilmastosopimus on tehty. Kiitos Ranskan, joka isäntämaana toimi loistavasti. Laitan tähän liitteen. Ja laitan sen tuonne tekstiinkin vielä.

    http://yle.fi/uutiset/historiallinen_ilmastosopimus_hyvaksytty__yle_seuraa_hetki_hetkelta/8523991

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!