sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 7.12.2015

Teenpä kuten eilen. Annan joulupaperini, johon aivan suunnittelematta löin päivämäärät päälle, ohjata myös sitä mitä tähtitaivaalta katselen ja tutkiskelen.

Heti tuli kuvasta mieleen Hemmingwayn kirja 'Kenelle kellot soivat', koska löysin kirjan poikani huoneen yöpöydältä. Hän oli aloittanut sen lukemisen, kun oli käymässä. 

Kelloista haluan johdatella ajatukset median maailmaan. Miten me kohtaamme median viestit? Kunhan ei nyt yhdistettaisi tätä tontun viestiä mediamaailmaan. Uh! Olen tonttupahanen, joka aina vain ihmettelee maailman menoa. Eikä tonttua saa ottaa vakavissaan, sillä hän ei ole edes joulutonttu vaan metsätonttu puutarhaharrastuksineen ja kaikkine kommervenkkeineen.


On pakko ottaa esiin Saturnus-planeetta. Tuo  rajoittava, kriittinen ja usein  kurittajana leimattu planeettaenergia. Suuri Saturnus kauniin näköisine renkaineen kulkee omaa tahtiaan Marsin ja Jupiterin tuolla puolella kiertäen omaa pitkää rataansa. Sen vaikutus eri merkeissä on aika pitkäaikainen. Nythän se on tuolla Jousimies-tähtirykelmän vaikutuksessa 7 astetta. Se kulkee sen editse noin kahdessa vuodessa eli viipyy vielä tosi pitkään, ennen kuin saavuttaa 30 astetta, jolloin siirtyy Kauriiseen. Silloinhan otetaan vastuu kaikesta siitä mitä tämän ja ensi vuoden aikana päätetään.

Saturnusta jotkut kutsuvat "Isä ajaksi" ja pitävät sen kulmia jopa tärkeimpinä tapahtumina. Saturnusta pidetään eräänlaisena kivijalkana,  opettavaisena ja kurinalaisena energian lähettäjänä Maahan. Se on  ankaraa, supistavaa, kriittistä, järkevää ja rajaavaa. Ja sitähän me tarvitaan!!

Minkälainen se on tulielementtisen Jousimiehen aikana? Mitä se opettaa meille? Etsin vastausta Raimo Nikulan kirjasta Astrologian ihmiskuva. Jousimiesenergiahan on hyvin yhteisöllistä, jopa kosmista ja filosofista. Saturnus osoittaa tässä yhteiskunnan tilaa poliittisissa ja sosiaalisissa kysymyksissä. Yksilö ymmärtää tämän aiheen omien kokemustensa pohjalta. Nyt tarvittaisiin kuunnella myös filosofien ääntä. 

Kreikkalaisen antiikin filosofin Platonin yksi unelma oli yhdyskunta, jota johtaisi filosofit. Olisikohan heillä jotain sanottavaa tähän aikaan? Miksi ei ole vielä haastateltu filosofeja, ihmettelee tämä tonttu.

Miten suomentaisin tämän kaiken tonttumaisen yksinkertaisesti. Saturnus opettaa minua ajattelemaan asioita kriittisesti ennen kuin valitsen mielipiteeni. Media on nykyään liian voimakas ja ohjailee yksilönkin ajattelua. Pysähdy tonttu ja mieti enemmän ja monipuolisemmin ennen kuin menet tuomitsemaan mitään puolta tai ihannoimaan jotakin kanttia. Metsä vastaa kuten sinne huudetaan. 

Nyt tuli turhan pitkästi asiaa, mutta tunsin, että tähän oli tärkeä pysähtyä. Kellot soivat meille kaikille varoittavia kilkatuksia, ei kuitenkaan uhkaavia.

Minun täytyy hallita kelloa
eikä joutua itse sen 
hallitsemaksi.

GOLDA MEIR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!