keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 17.12.2015

Jouluseppele! Mitä se oikein symboloi? Yleensä seppeleen merkitys on voitossa ja riemusaatossa.

Etsin tietoa netistä jouluseppeleen merkityksestä ja löysin sen liitettynä adventtiin. 1830-luvulla Saksasta se levisi koko kristikuntaan. Alunperin tuo havuista punottu seppele asetettiin pöydän keskelle ja siihen laitettiin neljä adventtikynttilää. Yhdysvalloissa seppeleestä tuli ovikoriste ja sieltä meillekin sellaisena.

Minulle tuo seppele on käsityön taidonnäyte. Olen joka joulu ostanut sellaisen kylän myyjäisistä, koska se on niin kaunis. Se on aina hyvin ja siististi tehty. Vaikka se vaihtaa väriä, niin olen ne viime vuosina tallettanut. Ehkä käytän niitä vielä puutarhassani. 


Astrologista yhteyttä en seppelelle löytänyt. Ehkä se voisi symbolisoida myös Pariisin kokouksen juhlaa tai ainakin toivetta tulevaisuuteen. Tähän tulevaisuuteen löysin tähtitaivaalta erään suloisen yhtymän, joskin vain hetkittäisen. 

Kuu Kaloissa kättelemässä Kalat-Neptunusta! Ohitus tapahtuukin aika nopeasti,ja Kuu siirtyy jo parin päivän päästä Oinaaseen. Mutta juuri nyt, on kuin Äiti ojentaisi rauhankätensä myrskyävälle pojalleen Neptunukselle. Hetken elämys kohdattaessa, ymmärrys ja usko. Usko parempaan maailmaan. Uskon että kansakuntien empatia ja yhteistyö on synnyttänyt hedelmän. Olkoon Neptunus sumussaan! Sittenkin, yritetty on

Minulla on ovessa kaunis tuollainen seppele. Jotakin hyvää tapahtuu maailmassa. On opittava olemaan hiljaa toiminnan keskellä
ja värähtelevän elävänä levossa.

INDIRA GANDHI


3 kommenttia:

 1. Kiva kalenteri:)
  Blogissani on sinulle jouluinen haaste. Se ei ehkä sovi joulukuun teemaasi, mutta jätä väliin tai vastaa joulun jälkeen.
  Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 2. Kiva kalenteri:)
  Blogissani on sinulle jouluinen haaste. Se ei ehkä sovi joulukuun teemaasi, mutta jätä väliin tai vastaa joulun jälkeen.
  Hyvää adventtia!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!