maanantai 14. joulukuuta 2015

Tontun astrokalenteri 14.12.2015


Tämä joulupaperi ei varmaankaan ole kovin vanha. Olisikohan kirjakaupan paperi? Tarinoista muistuttaa. 


Raskaiden ja voimakkaiden planeettojen jälkeen onkin kiva tarttua itse tarina-planeettaan, nimittäin Merkuriukseen. Missähän se jo mennä vipeltää? 

Se on yhdyttämässä Plutoa tuolla Kauriissa. Mutta ei vielä! Nyt se on mukavissa sekstiili-kuviossa sekä Neptunukseen että Venukseen. Selvästi sillä on ihana ilmaisuvapaus niin rakkaudessa kuin sadunomaisessa Neptunuksessakin. Tarinat kunniaan! Vanhat varsinkin.

Mikäs sen mukavampaa, kuin joukolla istua pöydän ääreen, sytyttää kynttilä ja muistella kaikkia vanhoja juttuja, kertoa tarinoita ja keksiä uusia. Nyt tuli ihan ikävä kouluun lasten kanssa tarinoimiseen. Usein otin tarinan joulun alla aasista, jolla oli suuri seikkailu saada kantaa Mariaa ja Jeesus-lasta. Mitä tuolla matkalla sattui, mitä tuli eteen? Lapset saivat ehdottaa ja minä tarinoin. Se oli jännää meistä kaikista. Aasi-raukka valitsi väärän tien. Sillä oli nälkä ja jano. Ja sen jalka venähti. Leijona tuli vastaan ja kaikkea mahdollista. Aina mietittiin, miten se pieni aasi kantamuksineen selviäisi. Pienet oppilaani olivat hyviä keksimään ratkaisuja. Ja niin tarina jatkui.

Onkin mukavaa, kun saan tähän pienen pojantyttäreni muutamaksi päiväksi ja saa tarinoida. 

Tämä astrologiakin on yhtä suurta ja pientä tarinaa.

Mielestäni kummallisimpia asioita elämässä on se,
mitä asioita muistaa.

AGATHA CHRISTIE

1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!