sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Eteenpäin!


Katselen vielä vanhan vuoden raskasta, hämärää valoa. Joulun kynttilätkin loistavat loppuaan. Lintulauta odottaa tyhjänä täyttäjää. Niin kuin sydän uutta. Pieni paketti kynttiläjalan alla ei ole joulupaketti. Sain sen jo kesällä, ja se on täynnä tulevaa, tällekin vuodelle. Se sisältää mm. ruusunkukan lehtiä, kieloa, kelopuuta, sammalta...eräs ystäväni sen minulle vaikeana hetkenä antoi.Kuljen pihapiiriä ja katselen. Paljon meni, paljon tuli. Elämän rytmi. Olen iloinen lumesta. Se peittää, hoitaa, suojelee. Hyvä olla. Uni on pehmeä ja syvä. Muistan afrikkalaisen Linnethin. Kun hän tuli Suomeen, hän näki kaikki kylmänä kuolemana, vihasi sitä, lunta ja jäätä. Sitten kerroin hänelle kuuman savusaunan lauteilla sen lumen keskellä, miten tärkeä lumi on Suomen luonnolle ja eläimille, jopa ihmisille, ja että keväällä antaa vetensä ravinnoksi uudelle elämälle. Linnethin silmät pyöristyivät, ja hän aivan hengähti. - Voi ihme, tuollainen ei tullut mieleenkään! 

Sen jälkeen hän rakasti lunta. Tieto ja ymmärrys muuttaa tunteitamme.Lumi myös opettaa nöyrtymistä, hiljentymistä, uudelleen arviointia, odottamista, kärsivällisyyttä. Älä luovu. Uusi aika on tulossa. Ja lumi auringon kanssa sen synnyttää.
Oinassarvet niin voimakkaana, lumi ei paina. Ajattelin kyllä, että nuo ovat liian voimakkaat aitani kuvioiksi, mutta ehkä ne pitää antaa portin pielessä olla. Kuu on tällä hetkellä Oinaassa, samoin uuden asioiden esiinraivaaja Uranus on nolla asteessa Oinaassa, uutta raivaavana, toimeenpanevana voimana muutaman vuoden ajan eteenpäin. Tulienergiaa. Kuuman kahvikupin kanssa sisällä tuijotan joulutähden punaiseen maailmaan ja suoristan selkääni.Luotan tulevaan, luotan itseeni, ystäviini ja luotan luonnon kulkuun. Annan elämän kantaa.

Mukava tutustua uusiin laulajaääniin, Hanna-Maria Helenius ja Hiljainen luottamus

Lisään tähän Nikin löytämän kauniin espanjalaisen laulun kuvineen. Pitäisi palata tuohon espanjan kieleen, se on niin kaunista. Adelante = Eteenpäin

3 kommenttia:

 1. Oikein hyvää uutta vuotta sinne!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 2. Kaunis postaus kera ihanien kuvien...
  Jotakin kautta sivuillesi putkahdin... pidin lukemastani ja lukijaksi kirjauduin...☺

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Puumuli!

  Ja Irmastiinalle tervetuloa sivuillen! Mukava kun putkahdit.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!