maanantai 9. tammikuuta 2012

Ruusublogi 1 vuotta!

Ruusu itselleni. Tässä ruusussa näen kultaisena Fenix-linnun.

Suurkiitokset kaikille lukijoilleni ja kurkistelijoilleni! On mukavaa saada vastakaikua yksinäiselle tekstimaailmalleni. 

Vuosi on kulunut siitä, kun päähäni tuli idea ruusuista ja ruusublogin kirjoittamisesta. En vieläkään ymmärrä mistä sellainen tuli mieleen keskellä kaamosta ja kylmää. Ehkä mieheni kaipuu ruusuihin viimeisenä vuotenaan herätti tajuntani. Ruusut tulvivat suorastaan näkökenttääni ja alkoivat hoitaa mieltäni. Puutarha alkoi muuttua seuraavana kesänä. Ruusupensaita on istutettu vasta 20 lajiketta ja joitakin ryhmä- ja ruukkuruusuja, mutta tulevaisuudenkuvia on.

Tämä blogimaailma on myös tullut tutuksi vierailuilla molemmin puolin. Digikameroiden käyttö on luonut uskomattoman hienoja kokonaisuuksia, ja monet puutarhat, sisustusideat ja mielenkiinnot suorastaan pursuavat laajempaan tietoisuuteen. Minä harrastan blogissani ehkä enemmän itse kirjoittamista, tutkimista ja ajatuksiani. Blogillani ei ole mitään laajaa lukijakuntaa. Ystäväni ja jotkut blogisivuille yllättäen sattuneet (googlettamalla) sitä lukevat. Monet ehkä eksyvät sivustolleni myös musiikin vuoksi, jota olen mielelläni etsinyt mukaan tekstiin liittyvänä. 

Lukijoita on ollut vuoden aikana n. 12.400. Lukijakuntani on kuitenkin kasvanut tasaisesti n. 500 - 1500 lukijaan kuukaudessa. Uusia lukijaystäviäkin olen saanut.

Tässä paljastan nyt vähän tilastoja, mitkä eivät lukijoille näy. 
Suosituin sivuni on ollut 'Ruusumekkoja kautta vuosien'  344 kävijää. Varmaan linkki Titanic-elokuvan pukuvalikoimaan on tuonut sinne katsojia. Sitten 'arvoitus'-sivut tuovat lukijoita, ehkä niitä kerätään. Liikuttavaa oli se, että 'Hyvästi rakas ruusumieheni' ja sivu suruadresseista toi paljon myös lukijoita. Sitten vasta tulee itse ruusuista; Antrogyyninen ruusu, tuohiruusu ja lasiruusu, punalehtiruusu jne. Yllättäen Ley-linja sivuille tuli paljon lukijoita. Sitä varmaan googletetaan paljon. 

Aivan hassuilla sanoilla myös sivustolleni löydetään. Kuten sanalla 'Helenan rinnat'!! En voi muistaa, että olisin koskaan sellaisista kirjoittanut. Se nauratti todella. Ja 'rilluttelu'- sanaa myös usein googletettiin. Mutta mm. pakurikääpää ja kiinanruusua on etsitty paljon.

Mieltä lämmittävää kuitenkin on se, että itse Metsätontun Ruusutarhaa on etsitty eniten, noin puolet. 

Myös se miten blogit ovat maailmankartalla, näkyy seuraavasta listauksestani:

Suomi
 11 352
Yhdysvallat
 278
Ruotsi
 221
Venäjä
 198
Saksa
 76
Britannia
 39
Singapore
 27
Alankomaat
 20
Viro
 9
Tanska
 8

3 kommenttia:

  1. Onnea Blogisyntymäpäivän johdosta! On ihanaa lukea sitä. Oikein odotan. Ruusuista jatkoa!
    Riitta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta, oletkin uskollinen lukijani! Olen siitä iloinen!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!